Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

1.531 λαθρομετανάστες επέστρεψαν τον Οκτώβριο στις πατρίδες τους

1.531 λαθρομετανάστες επέστρεψαν τον Οκτώβριο στις πατρίδες τους

Στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, 1.531 αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων, επαναπροωθήθηκαν στις χώρες καταγωγής τους, το μήνα Οκτώβριο 2012.

Ειδικότερα 717 αλλοδαποί επέστρεψαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, της ΕΛΑΣ. Σε βάρος τους είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, οι οποίες εκτελέστηκαν από το Τμήμα Απελάσεων.

Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός απελάσεων πραγματοποιήθηκε με προορισμό το Πακιστάν (204 άτομα), το Μπαγκλαντές (159 άτομα), την Κίνα (69 άτομα) και την Αλβανία (65 άτομα).

Η επιστροφή των αλλοδαπών στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εθνικές πτήσεις τσάρτερ και τακτικές πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, Βουλγαρίας και Τουρκίας επεστράφησαν οδικώς, με μέριμνα της Διεύθυνσης Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής.

Το ίδιο χρονικό διάστημα, πέρα από τις παραπάνω απελάσεις, η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής διαχειρίστηκε διοικητικά την επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους, άλλων 814 αλλοδαπών, σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Με τις επαναπροωθήσεις του μηνός Οκτωβρίου, ο συνολικός αριθμός των αλλοδαπών που επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, από τον περασμένο Αύγουστο, ανέρχεται σε 3.666 άτομα. Οι επιχειρήσεις επαναπροώθησης αλλοδαπών στη χώρα τους καλύπτεται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών και Εθνικούς πόρους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε