Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

1.700 επικίνδυνα κτίρια χωματερές στην Αθήνα

1.700 επικίνδυνα κτίρια χωματερές στην Αθήνα

Το κύριο βάρος των επιχειρήσεων του δήμου πέφτει στο 6ο διαμέρισμα της Αθήνας, δηλαδή στις περιοχές της Κυψέλης, του Αγίου Παντελεήμονα και της πλατείας Βικτωρίας.

Εγκαταλελειμμένα κτίσματα, επικίνδυνα για τους περαστικούς που έχουν καταληφθεί από μετανάστες ή στεγάζουν τοξικομανείς τις βραδινές ώρες, ρημάζουν σε πολλές γειτονιές της Αθήνας. Σε μία πρόσφατη καταγραφή του ο Δήμος Αθηναίων μέτρησε 1700 τέτοια κτίσματα.

Οι κίνδυνοι που παραμονεύουν για την υγεία είναι σημαντικοί καθώς τα κτίσματα αυτά χρησιμοποιούνται και ως σκουπιδότοποι, δημιουργώντας εστίες μόλυνσης. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που ανέφερε για την περίπτωση υπογείου στην οδό Κεφαλληνίας, όπου ύστερα από επιχείρηση καθαριότητας του δήμου, εντοπίστηκαν δεκάδες μετανάστες από το Μαρόκο.

Ο Δήμος Αθηναίων έχει ξεκινήσει ενέργειες για το σφράγισμα αυτών των κατοικιών.

Το κύριο βάρος των επιχειρήσεων του δήμου πέφτει στο 6ο διαμέρισμα της Αθήνας, δηλαδή στις περιοχές της Κυψέλης, του Αγίου Παντελεήμονα και της πλατείας Βικτωρίας όπου τα προβλήματα είναι πολύ έντονα. Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες των κτισμάτων αυτών βρίσκονται στο εξωτερικό, στην επαρχία ή εκκρεμούν κληρονομικά ζητήματα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε