Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

1 εκατ ευρώ αμοιβή για να λυθεί το μυστήριο φόνου Ελληνίδας

1 εκατ ευρώ αμοιβή για να λυθεί το μυστήριο φόνου Ελληνίδας

Η Μερσίνα Χαλβατζή δολοφονήθηκε πριν 13 χρόνια στο κοιμητήριο Φόκνερ της Μελβούρνης όταν επισκέφθηκε τον τάφο της γιαγιάς της.

ΕξΙ άτομα διεκδικούν το ένα εκατομμύριο δολάρια το οποίο πρόσφερε η πολιτεία της Βικτώριας για να βρεθεί ο δολοφόνος της ομογενούς Μερσίνας Χαλβατζή.

Ανάμεσά τους και ο καταδικασθείς για διακίνηση ναρκωτικών δικηγόρος Άντριου Φρέϊζερ, η μαρτυρία του οποίου ήταν καθοριστική για την καταδίκη σε ισόβια, του κατά συρροή δολοφόνου Πίτερ Ντούπας.

Οι αρχές της Βικτώριας θα περιμένουν 28 ημέρες, όταν θα λήξει η ημερομηνία υποβολής έφεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης εκ μέρους του Π. Ντούπας πριν αποφασίσουν σε ποιους θα μοιράσουν το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Η οικογένεια Χαλβατζή είπε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα ως το πώς θα μοιραστεί το ποσό.

“Ελπίζω πάντως κάποια από τα χρήματα να τα δώσουν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς” είπε ο πατέρας του θύματος, Γιώργος Χαλβατζής.

Η Μερσίνα Χαλβατζή δολοφονήθηκε πριν 13 χρόνια στο κοιμητήριο Φόκνερ της Μελβούρνης όταν επισκέφθηκε τον τάφο της γιαγιάς της. Ο δολοφόνος της, Πίτερ Ντούπας, τον οποίο η δικαστής Χόλιγουόρθ χαρακτήρισε “διαβολικό και ψυχοπαθή” καταδικάστηκε σε ισόβια για τον θάνατο της Μερσίνας Χαλβατζή.

Ο ίδιος έχει καταδικαστεί άλλες δυο φορές σε ισόβια για τον θάνατο άλλων δυο γυναικών και είναι ύποπτος για το θάνατο ακόμα τριών γυναικών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε