Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

1 εκατ. ευρώ αποζημίωση για την “ζαρτινιέρα”

Ο Αυγουστίνος βγαίνοντας από την δίκη που έγινε πριν από ένα χρόνο. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Αυγουστίνος βγαίνοντας από την δίκη που έγινε πριν από ένα χρόνο. ΦΩΤΟ EUROKINISSI

 

Αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ διεκδικεί από το ελληνικό δημόσιο ο Κύπριος φοιτητής Αυγουστίνος Δημητρίου θύμα της υπόθεσης «ζαρντινιέρας»!
 

 

Ο φοιτητής κατέθεσε αγωγή και συζητήθηκε στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.
 
Στις 17 Νοεμβρίου του 2006 ο Αυγουστίνος ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς στην πλατεία Σιντριβανιού, μετά την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη, παρέστη στα δικαστήρια και κατέθεσε έγγραφες γνωματεύσεις γιατρών, σύμφωνα με τις οποίες δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το σοκ, τρία και πλέον χρόνια μετά το επεισόδιο. Οι αστυνομικοί τότε είχαν υποστηρίξει ότι ο φοιτητής είχε…σκοντάψει και χτυπήσει σε μία ζαρτινιέρα!
 
«Εκείνο το βράδυ έχει χαράξει τη ζωή μου. Από τότε δεν έχω προσωπική ζωή και χρειάζομαι συνεχώς ψυχολογική υποστήριξη» είπε, ενώ, σύμφωνα με τον δικηγόρο του Π. Mανώλη, δεν ήθελε να μεταβεί στο δικαστικό μέγαρο, όταν έμαθε πως υπηρετεί εκεί ένας από τους αστυνομικούς που τον ξυλοκόπησαν, υπό τον φόβο μήπως τον συναντήσει.
 
Στην αγωγή που κατέθεσε ο A. Δημητρίου περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την τραυματική εμπειρία του, εμπλέκοντας μάλιστα συνολικά 13 αστυνομικούς -πέντε περισσότερους από όσους καταδικάστηκαν- οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, συμμετείχαν στο επεισόδιο είτε ως πρωταγωνιστές είτε ως απαθείς θεατές.
 
H πλευρά του σπουδαστή κατέθεσε στο δικαστήριο έναν φάκελο στον οποίο περιλαμβάνονται οι μαρτυρικές καταθέσεις καθηγητών του AΠΘ που ήταν αυτόπτες μάρτυρες στον ξυλοδαρμό του. Επίσης, αποκόμματα εφημερίδων και φωτογραφίες καθώς και η απόφαση του ποινικού δικαστηρίου, Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων, που καταδίκασε πριν από ένα χρόνο οκτώ αστυνομικούς σε ποινές φυλάκισης από 15 μηνών έως 3 ετών και 3 μηνών. H υπόθεση εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό στις 5 Οκτωβρίου μετά την έφεση των αστυνομικών. H απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου επί της αγωγής αποζημίωσης αναμένεται να εκδοθεί σε 4 έως 5 μήνες.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε