Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

1 στους 2 Νεοδημοκράτες θεωρούν πιθανή τη διάσπαση

1 στους 2 Νεοδημοκράτες θεωρούν πιθανή τη διάσπαση

Δύσκολες μέρες για ΝΔ και Αντώνη Σαμαρά. 7 στους 10 πολίτες και 6 στους 10 ψηφοφόρους του κόμματος λένε ότι το κόμμα “κινείται σε λάθος κατεύθυνση”.

Ενώ το πολιτικό σύστημα κλυδωνίζεται από σκάνδαλα, που έχουν τη ρίζα τους και επί ΝΔ και ενώ η “γαλάζια” κυβέρνηση έφερε τη χώρα να ζητά σήμερα τη συνδρομή του ΔΝΤ, οι πολίτες αντιμετωπίζουν ως πιθανό το ενδεχόμενο “διάσπασης” του κόμματος όπως δείχνει δημοσκόπηση της Public Issue για την Καθημερινή.

Πολλά τα “καμπανάκια” για τον Αντώνη Σαμαρά λίγες ημέρες πριν το 8ο συνέδριο του κόμματος. Συγκεκριμένα επτά στους δέκα πολίτες λένε ότι κινείται σε λάθος κατεύθυνση, ενώ σχεδόν το ίδιο ποσοστό – 6 στους 10 – ψηφοφόροι της ΝΔ πιστεύουν το ίδιο. Σχεδόν ένας στους τρεις πολίτες εκτιμούν ότι η ΝΔ θα “αργήσει να επανέλθει στην εξουσία”.

Παράλληλα, 6 στους 10 πολίτες θεωρούν πιθανή τη διάσπαση της ΝΔ και το ίδιο θεωρούν ένας στους 2 ψηφοφόρους της ΝΔ. Το ενδεχόμενο αυτό μάλιστα αντιμετωπίζεται μάλλον με αδιαφορία, καθώς 43% των ερωτηθέντων απαντούν ότι μία τέτοια εξέλιξη δεν θα ήταν “ούτε θετική, ούτε αρνητική”.

Διχασμένη η κοινή γνώμη για τη διαγραφή Μπακογιάννη, με 52% των ερωτηθέντων να λενε ότι ήταν. Μεγαλύτερο έρεισμα στο εσωκομματικό πεδίο, όπου 61% λένε ότι η απόφαση ήταν σωστή. Πάντως το ενδεχόμενο νέου κόμματος από την πρώην υπουργό Εξωτερικών έχει μικρή απήχηση. Μόλις το 23% των ερωτηθέντων και 20% των ψηφοφόρων της ΝΔ δείχνει να επικροτεί τέτοια προοπτική.

Εντυπωσιακά είναι τα ευρήματα της έρευνας για τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Το 55% των ερωτηθέντων τον δείχνει ως υπεύθυνο για τη σημερινή κατάσταση του κόμματος. Το ίδιο πιστεύει το 39% των Νεοδημοκρατών. Οι αρνητικές κρίσεις για τον πρώην πρωθυπουργό, προσεγγίζουν το 76% στο σύνολο των ερωτηθέντων, ενώ 46% των ψηφοφόρων της ΝΔ έχουν επίσης αρνητική γνώμη για τον κ. Καραμανλή. 7 στους 10 ψηφοφόρους της ΝΔ θεωρούν ότι δεν έχει πλέον πολιτικό μέλλον.

Διαβάστε επίσης: Εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε