Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

10 εκατομμύρια € την ημέρα κοστίζει στην Κρήτη η απεργία της ΠΝΟ

Μπαρούτι μυρίζει η Κρήτη. “Αν δε φύγει μέχρι αύριο καράβι θα υπάρξει ξεσηκωμός” λέει στο Newsit o πρόεδρος των αγροτών Χανίων. Τι προτείνουν οι παραγωγοί της Κρήτης στους ναυτεργάτες.

Η απεργία των ναυτεργατών έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα σε όλα τα νησιά της Ελλάδας και έχει βγάλει στα κάγκελα τους αγρότες της Κρήτης οι οποίοι λένε πως εάν τα προϊόντα τους δε διατεθούν άμεσα θα καταλήξουν στις χωματερές και οι ίδιοι θα καταστραφούν οικονομικά.

ΤΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Οπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων Γιώργος Μπικάκης “εμείς ζητάμε να γίνει άμεσα μια συνάντηση με εκπροσώπους της ΠΝΟ και των αγροτών για να συζητήσουμε καλόπιστα τα προβλήματα που υπάρχουν. Από εκεί και πέρα πρέπει όμως τα αγροτικά προϊόντα να φύγουν εδώ και τώρα. Εάν δε φύγει αύριο βράδυ καράβι, δε λέμε απόψε, τα προϊόντα θα πεταχτούν όλα στις χωματερές. Από εκεί και πέρα ζητάμε απο την ΠΝΟ να αφήσει να φεύγει ένα καράβι κάθε δύο μέρες και εμείς οι αγρότες να περιφρουρούμε τα πλοία και μη φεύγει τίποτα άλλο εκτός από αγροτικά προϊόντα. Είναι δικαια τα αιτήματά τους, είμαστε δίπλα στον αγώνα τους αλλά πρέπει να βρεθεί μια λύση. Αν δε βρεθεί λύση, δεν ξέρω και εγώ τι θα γίνει, θα ξεσηκωθεί όλος ο κόσμος εναντιον τους”.

10 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ  Η ΖΗΜΙΑ ΓΙΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
“Αν δε φύγει αύριο καράβι η ζημιά είναι τεράστια. Είναι 80 νταλίκες μόνο από τα Χανιά, μόνο οι ντομάτες που πρέπει να φύγουν είναι 2,5 τόνοι. Είναι 1,5 εκατομμύριο ευρώ ειναι η ζημιά την ημέρα μόνο για το νομό Χανίων. Συνολικά στην Κρήτη η ζημιά ειναι 10 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα” είπε τέλος ο κύριος Μπικάκης.

Aκούστε τι δήλωσε στο NewsIt ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων Γιώργος Μπικάκης:

Ολος ο αγροτικός κόσμος στη Κρήτη περιμένει να δει τι θα αποφασίσει σήμερα η ΠΝΟ μετά τη συνάντηση που θα έχει το προεδρείο της με την Αννα Διαμαντοπουλου και εάν θα κυρήξει νεά 48ωρη απεργία για να πάρει και εκείνος τις
αποφάσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρίσιμη συνάντηση ΠΝΟ-Διαμαντοπούλου στις 11:00 – Αποφασίζουν για τη νέα 48ωρη απεργία οι ναυτεργάτες

Οι ναυτεργάτες “μπλοκάρουν” αγρότες και τουρισμό – Είμαστε ανοιχτοί σε διάλογο λέει η υπουργός Ανάπτυξης

Τα πλοία δεμένα οι αγρότες στα κάγκελα – Οργή στην Κρήτη για την απεργία της ΠΝΟ

Κατέβασε… ρολά η ΠΝΟ – Δεμένα 48ωρες τα πλοία – Αντιδράασεις από τους αγρότες

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια από Δευτέρα – “Ναυάγησαν” οι διαπραγματεύσεις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε