Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

10 λεπτά η αύξηση στο ψωμί- έρχεται ντόμινο ανατιμήσεων σε δεκάδες προϊόντα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ακριβαίνει το αλεύρι, ακριβαίνει το ψωμί και αυτή είναι μόνο η αρχή!

Με πρόσχημα το εμπάργκο των εξαγωγών σιτηρών από τη Ρωσία και τη μείωση παραγωγής στις ευρωπαϊκές χώρες που προμηθεύουν την Ελλάδα με μαλακό σιτάρι, οι αλευροβιομήχανοι προχώρησαν σε αύξηση έως και 30%, απόφαση που θα επιφέρει νέο γύρο ανατιμήσεων σε βασικά καταναλωτικά αγαθά!

Αν μάλιστα συνεχιστεί η απαγόρευση εξαγωγών που έχει κηρύξει η Ρωσία μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και τον καύσωνα, οι αλευροβιομήχανοι αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν ακόμη μεγαλύτερες αυξήσεις.

Σε αυξημένες έως και 30% τιμές διαθέτουν από τη Δευτέρα το αλεύρι οι αλευροβιομηχανίες, πυροδοτώντας νέο γύρο αυξήσεων σε βασικά καταναλωτικά αγαθά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Συνδέσμου Ελλήνων Αλευροβιομηχάνων, μόλις τον περασμένο Απρίλιο η τιμή του μαλακού σταριού ήταν στα 160 ευρώ ο τόνος και σήμερα έχει φτάσει στα 260.

Εκτός από τα άλευρα, που επηρεάζουν άμεσα στις τιμές ψωμιού και όλων των ειδών αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής, ζυμαρικά, ζύμες, από τις αυξήσεις θα επηρεαστούν και οι τιμές στα κρέατα λόγω των ζωοτροφών και τα γαλακτοκομικά. Οι έμποροι εκφράζουν φόβους για νέο γύρο κερδοσκοπίας…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε