Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

100 απολύσεις εργαζομένων και μειώσεις μισθών στην Intracom

Νέα 48ωρη απεργία για Τετάρτη και Πέμπτη αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στις εταιρίες του ομίλου Intracom ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων και ακύρωση του προγράμματος μείωσης των μισθών.
 

Οι μειώσεις μισθών που έχει εισηγηθεί η διοίκηση προβλέπει κλιμακωτές μειώσεις σε όλους τους εργαζόμενους που παίρνουν πάνω από 1.000 ευρώ μεικτά.
 
Στις αρχές του μήνα, οι εργαζόμενοι είχαν επίσης πραγματοποιήσει 48ωρη απεργία με τα ίδια αιτήματα, ενώ δεν αποκλείεται οι κινητοποιήσεις να έχουν και περαιτέρω συνέχεια, καθώς εκπρόσωποι των εργαζομένων εκφράζουν φόβους πως ούτε οι απολύσεις αλλά και ούτε οι μειώσεις μισθών θα σταματήσουν.
 
Η Intracom υποστηρίζει τα εξής:
 
”H εταιρεία Intracom δεν προέβη και δεν πρόκειται να προβεί σε μαζικές απολύσεις. Aντίθετα, από την αρχή του τρέχοντος έτους μέχρι σήμερα έχουν γίνει 272 νέες προσλήψεις. Πέραν του τακτικού προσωπικού της εταιρείας, εργάζονταν ανέκαθεν και εργάζεται σ’ αυτήν ένας περιορισμένος και διαρκώς αυξομειούμενος αριθμός ατόμων με σύμβαση έργου ή με σύμβαση ορισμένου χρόνου.
 
Kατά τη λήξη των συμβάσεων αυτών και ανάλογα με τις ανάγκες της εταιρείας,
 
– ένα μεγάλο μέρος από αυτές μετατρέπεται σε αορίστου χρόνου
 
– ένα άλλο μέρος παρατείνεται κατά ένα επιπλέον συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και
 
– ένα άλλο μέρος από αυτές λήγουν οριστικά.
 
Aυτή η πρακτική ακολουθείτο από την εταιρεία ανέκαθεν και αυτό θα εξακολουθήσει να ισχύει και για το μέλλον.
 
Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία όχι μόνο εφήρμοζε και θα εξακολουθεί να εφαρμόζει πιστά την Eργασιακή Nομοθεσία, αλλά αντίθετα έχει προχωρήσει σε πρωτοποριακές καινοτομίες και παροχές υπέρ του προσωπικού της στην εργατικότητα, ικανότητα και αφοσίωση του οποίου στηρίχθηκε εν πολλοίς η τόσο δυναμική ανάπτυξή της”.
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε