Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

101 εικαστικοί στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης

Η έκθεση “Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη” εγκαινιάζεται στο Σισμανόγλειο Μέγαρο. Μέρος της θα φιλοξενείται απο την Κυριακή στις αίθουσες της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Την ομαδική έκθεση «Ιχνηλατώντας την Κωνσταντινούπολη», εγαινιάζει στο Σισμανόγλειο Μέγαρο ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στην Κωνσταντινούπολη Βασίλειος Μπορνόβας. Μέρος της έκθεσης θα φιλοξενηθεί στις αίθουσες της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, των Πριγκιποννήσων, όπου την Κυριακή θα γίνουν δεύτερα εγκαίνια από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού Παύλου Γερουλάνου.

Η έκθεση έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες επισκέπτες από τη Αθήνα και πολλούς από τους 101 καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση. Στα εγκαίνια αναμένεται να παραστούν Έλληνες και Τούρκοι καλλιτέχνες και συλλέκτες, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, του πνευματικού αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου της Κωνσταντινούπολης.

Στην έκθεση συμμετέχουν 101 καλλιτέχνες με έργα που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για την έκθεση, λέει η Αναστασία Μάνου, που εμπνεύσθηκε και οργάνωσε την έκθεση. Η ίδια σημειώνει πως  «πρόκειται για 101 απόπειρες εικαστικής «αφήγησης» μέσα από τη ζωγραφική, τη γλυπτική, τις κατασκευές, τη φωτογραφία, το video και την αγιογραφία».

Στις αρχές Οκτωβρίου, η έκθεση θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε