Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

105 και… απόψε

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Η νέα κυβέρνηση συμφωνήθηκε για να κάνει επτά βασικά βήματα και στη συνέχεια να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές. Μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου οπότε και αναμένονται οι εκλογές πρέπει να γίνουν όλα όσα θα διασφαλίσουν τόσο τη ρευστότητα των ταμείων όσο και τη διασφάλιση ότι η Ελλάδα μένει στο ευρώ.

Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει αύριο στο Ecofin να πείσει του εταίρους ότι το νέο σχήμα θα κάνει τα απαραίτητα, ώστε η Ευρώπη να ανάψει το πράσινο φως για την εκταμίευση της περιβόητης πλέον 6ης δόσης που “κόπηκε” με το δημοψήφισμα. Αμέσως μετά και μέχρι τις 25 Νοεμβρίου θα πρέπει να έχει ανάψει το πράσινο φως και από το ΔΝΤ ώστε μέχρι (το πολύ ) στις 15 Δεκέμβρη να έχουν μπει στα ταμεία τα 8 δισεκατομμύρια.

Παράλληλα θα πρέπει να τρέξει τις διαπραγματεύσεις ώστε η απόφαση της Συνόδου στις 26 Οκτωβρίου να γίνει συμφωνία με τις τράπεζες και να επέλθει το περιβόητο κούρεμα. Αμέσως μετά θα πρέπει να έρθει η συμφωνία στη Βουλή και να ψηφιστεί.

Ταυτόχρονα θα πρέπει να “τρέξουν” δυο προϋπολογισμοί. Αυτός του 2012, ενώ πρέπει να “κλείσει” χωρίς μεγάλες απώλειες και ο προϋπολογισμός του 2011. Η ψήφιση του νέου προϋπολογισμού θα πρέπει να να γίνει ως τις 31 Δεκεμβρίου και γι’ αυτό προϋπόθεση είναι η κατάθεσή του ως τις 20 Νοεμβρίου.

Η κυβέρνηση την ώρα των παραπάνω συμφωνιών θα πρέπει να διασφαλίσει την ασφαλή συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών στο PSI και ταυτόχρονα την εκταμίευση των 30 δισ. από το νέο πακέτο για τη στήριξή τους λόγω κουρέματος.

Μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου και σίγουρα πριν τις εκλογές η κυβέρνηση θα πρέπει να διασφαλίσει τα 20 δισ. που χρειάζεται η χώρα για τις δανειακές της ανάγκες.

Διαβάστε επίσης:
Σήμερα η απόφαση για τον νέο Πρωθυπουργό – Πιθανότερη ημερομηνία εκλογών στις 19 Φεβρουαρίου – Νέα κρίσιμη Συνάντηση Παπανδρέου Σαμαρά

Μισθοί και συντάξεις στο νέο σκηνικό

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε