Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

114 τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου – Έληξε η καραντίνα στο αίμα

Άλλα 8 περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου προστέθηκαν στον κατάλογο των κρουσμάτων, ανεβάζοντας το συνολικό τους αριθμό στα 114. Αποδεσμεύτηκαν οι 2.000 αίματος που είχαν μπει σε καραντίνα.

Μέχρι σήμερα το πρωί, από τους ασθενείς που είχαν προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου, οι 67 είχαν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, ενώ 36 νοσηλεύονται ακόμη. Από τους νοσηλευόμενους οι 10 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Δύο ασθενείς δεν έχουν νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, Γεώργιος Σαρόγλου, η λοίμωξη μεταδίδεται μόνο από τα κουνούπια και όχι από άνθρωπο σε άνθρωπο και οι ασθενείς μπορούν να νοσηλευτούν σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, όταν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Σε επαγρύπνηση οι αρχές, 250.000 ευρώ για συμπληρωματικούς ψεκασμούς

Την ώρα που τα κρούσματα αυξάνονται καθημερινά, οι αρχές παραμένουν σε επαγρύπνηση και συνιστούν ψυχραιμία. «Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αλλά δεν χωρά επ’ ουδενί εφησυχασμός», τόνισε η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε συνέντευξη Τύπου, στη Θεσσαλονίκη.

Σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, αποφασίστηκε να διατεθούν επιπλέον 250.000 ευρώ, για συμπληρωματικούς αεροψεκασμούς στην Κεντρική Μακεδονία, με στόχο την καταπολέμηση των κουνουπιών, τα οποία μεταδίδουν τον ιό του Δυτικού Νείλου, ο οποίος πλήττει σχεδόν καθημερινά από 5 έως 10 άτομα.

Υπάρχει, επίσης, πλήρης ετοιμότητα και συνεχής επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση της λοίμωξης, όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα είναι σε ετοιμότητα και η πρόληψη της μετάδοσης γίνεται με τους ψεκασμούς και υπάρχει επαγρύπνηση στις αιμοδοσίες.

Αναφερόμενη η υπουργός στις 2.000 μονάδες αίματος που είχαν δεσμευτεί ως ύποπτες, επισήμανε ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος στα Κέντρα Μοριακού Ελέγχου των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και της Λάρισας και εκτός μίας περίπτωσης οι υπόλοιπες μονάδες αποδείχθηκαν ασφαλείς και διατέθηκαν προς χρήση, εκτός από ελάχιστες ποσότητες των οποίων είχε περάσει η ημερομηνία λήξης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε