Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

120 σχολές υπό κατάληψη – συνεδριάζουν οι πρυτάνεις

120 σχολές υπό κατάληψη – συνεδριάζουν οι πρυτάνεις

Ενώ οι πρυτάνεις ξεκινούν την έκτακτη συνεδρίασή τους, στο Τεχνολογικό Πάρκο Λαυρίου, με στόχο να συζητήσουν τις εξελίξεις, υπό το πρίσμα του νέου νόμου για τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και των κινητοποιήσεων των φοιτητών, αυξάνονται οι καταλήψεις σχολών.

Τα τμήματα που τελούν υπό κατάληψη στα πανεπιστήμια ξεπερνούν τα 120, ενώ συνεχώς αυξάνεται και ο αριθμός των τμημάτων που καταλαμβάνονται από τους φοιτητές στα Τεχνολογικά Ιδρύματα.

Χθες, αργά το βράδυ, η γενική συνέλευση καθηγητών του Μετσοβείου Πολυτεχνείου αποφάσισε να καλέσει τους καθηγητές του Ιδρύματος για 48ωρη απεργία, στις 5 και 6 Σεπτεμβρίου, και νέα γενική συνέλευση στις 7 Σεπτεμβρίου, ενώ συγχρόνως κατήγγειλε και την ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Καθηγητών ΑΕΙ ΠΟΣΔΕΠ για τη στάση της, καλώντας την να παραιτηθεί, επειδή, όπως επισημαίνει, “στήριξε την κυβέρνηση”.

Οι φοιτητές, από την άλλη πλευρά, προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις και συγκεκριμένα συγκέντρωση αύριο στην πλατεία Συντάγματος, πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την επόμενη Πέμπτη και συμμετοχή στις διαδηλώσεις που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη, στη Διεθνή Εκθεση.

Προβλήματα όμως φαίνεται ότι υπάρχουν και στις άλλες βαθμίδες της εκπαίδευσης, καθώς σε λίγες ημέρες αρχίζουν τα μαθήματα σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια με οξύτερο το πρόβλημα της έλλειψης βιβλίων.

Τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών, προκαλεί η προτροπή του υπουργείου να χρησιμοποιηθούν φωτοτυπίες και DVD, για τη διδασκαλία των μαθημάτων, καθώς δεν έχει ετοιμαστεί ακόμη ο κύριος όγκος των σχολικών βιβλίων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε