Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

13.000 υποψήφιοι για 500 θέσεις μόνιμων υπαλλήλων

Η κρίση οδηγεί τους περισσότερους σε αναζήτηση μόνιμης και σίγουρης δουλειάς όπως αυτής του αστυνομικού και του ειδικού φρουρού. Και αυτό φαίνεται στις αιτήσεις.

Η κρίση οδηγεί περίπου τριπλάσιο, σε σχέση με πέρσι, αριθμό νέων στην Ελληνική Αστυνομία, παρά τον φόβο των ένοπλων αιματηρών επιθέσεων και των συμπλοκών με κακοποιούς! Υπολογίζεται ότι περίπου 13.000 άτομα δήλωσαν συνολικά υποψήφιοι για να καταλάβουν τις 500 θέσεις ειδικών φρουρών σε διαγωνισμό που προκήρυξε η ΕΛ.ΑΣ., η προθεσμία του οποίου έληξε την προηγούμενη Δευτέρα.
 
Σημειώνεται ότι τον προηγούμενο χρόνο ήταν υποψήφια περίπου 14.000 άτομα για την κάλυψη 1.500 θέσεων. Δηλαδή, ενώ πέρυσι την κάθε θέση ειδικού φρουρού διεκδικούσαν εννέα απόφοιτοι Γενικών και Τεχνικών Λυκείων, φέτος την ίδια θέση διεκδικούν 26 άτομα, δηλαδή τρεις φορές περισσότεροι υποψήφιοι.
 
Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούσαν προ μερικών μηνών ότι «το ενδιαφέρον για την κάλυψη των 500 θέσεων των ειδικών φρουρών αναμένεται να είναι περιορισμένο. Τους υποψηφίους έχουν φοβίσει οι αιματηρές επιθέσεις στην Αγία Παρασκευή πριν από έναν χρόνο, η έκρηξη του δέματος-βόμβας που σκότωσε τον αξιωματικό Γιώργο Βασιλάκη στο γραφείο του υπουργού, στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη και οι προαναγγελίες από τις ένοπλες οργανώσεις και κυρίως από τη “Σέχτα Επαναστατών”για αλλεπάλληλα χτυπήματα εναντίον αστυνομικών. Ακόμη φόβο και επιφυλάξεις θα έχουν προκαλέσει οι αιματηρές συμπλοκές μεταξύ κακοποιών και αστυνομικών που γίνονται ολοένα και πιο συχνές». Ομως η οικονομική κρίση διέψευσε αυτές τις εκτιμήσεις.
 
Την αποθάρρυνση των υποψηφίων από τους αλλεπάλληλους κινδύνους που διατρέχουν οι ειδικοί φρουροί φαίνεται να υπερνικά ο φόβος της ανεργίας ή της πρόσκαιρης απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα. Ετσι ουσιαστικά παρουσιάζεται τριπλάσιο ενδιαφέρον σε σχέση με πέρυσι. Σημειώνεται ότι από τον αριθμό των προσλαμβανομένων ποσοστό 80%, δηλαδή 400 θέσεις, θα καλυφθούν από υποψηφίους που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, (Εκκλησιαστικών, Μουσικών, Γενικών, Ενιαίων, κτλ.). Ποσοστό 20%, δηλαδή 100 θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους που κατέχουν απολυτήριο τίτλο Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου (ΕΠΛ, Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου και πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Β΄ Κύκλου σπουδών μαθητείας του ΟΑΕΔ.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε