Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

13χρονη στο internet: πήρα χάπια, είμαι απογοητευμένη απ’ τη ζωή και τους γονείς μου

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– 14 άνθρωποι ήθελαν να αυτοκτονήσουν μέσα στο Μάρτιο, το ανακοίνωσαν στο internet
– Ανάμεσά τους 4 παιδιά και δύο άνεργοι οικογενειάρχες
– Σοκάρουν τα στοιχεία για τη ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών

Μικρά παιδιά 13 και 15 ετών δηλώνουν ότι θέλουν να βάλουν τέρμα στη ζωή τους ακόμη και για … αποβολή από διαδικτυακά παιχνίδια.

Η ανεργία οδηγεί οικογενειάρχες ένα βήμα πριν την αυτοκτονία.

Ευτυχώς υπάρχουν πολλοί που διαβάζοντας τα μηνύματά τους στο internet ενημερώνουν την αστυνομία.
14 ζωές σώθηκαν την τελευταία στιγμή μέσα στον μήνα που πέρασε χάρη στην άμεση αντίδραση, όμως οι λεπτομέρειες σοκάρουν.

Ξεχωρίζει η περίπτωση μιας 13χρονης κοπέλας που έκατσε μπροστά στον υπολογιστή της και έγραψε πως θέλει να πεθάνει γιατί έχει απογοητευτεί από τη ζωή της και από τους γονείς της.
Είχε ήδη πάρει χάπια, ήταν εμφανές για όποιον διάβαζε αυτά που έγραφε. Ευτυχώς το κατάλαβαν όσοι έτυχε να διαβάσουν το μήνυμά της.
Η αστυνομία ενημερώθηκε αμέσως, εντοπίστηκε το ηλεκτρονικό της ίχνος με την άδεια του εισαγγελέα και μέσα σε λίγη ώρα ειδοποιήθηκε και η οικογένειά της που πρόλαβε το κορίτσι πριν συνεχίσει… Λίγο έλειψε η δόση των χαπιών να είναι θανατηφόρα.

Ένας 22χρονος έγραψε λίγες μέρες αργότερα ότι θέλει να αυτοκτονήσει γιατί η οικογένεια και οι φίλοι του δεν ενέκριναν το γεγονός ότι ήταν αμφιφυλόφιλος.
Και αυτό το μήνυμα εντοπίστηκε. Οι αστυνομικοί ειδοποίησαν τον πατέρα του που πρόλαβε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή τον 22χρονο την ώρα που ετοιμαζόταν να πηδήξει από το παράθυρο.

Δυστυχώς οι αιτίες που οδηγούν τους ανθρώπους σε αυτό το σημείο είναι πολλές. Ένα 13χρονο παιδί ήθελε να δώσει τέλος στη ζωή του γιατί παραβίασε τους κανόνες του παιχνιδιού που έπαιζε στο διαδίκτυο και αποβλήθηκε για μερικές ημέρες από το παιχνίδι. Δυο 15χρονοι ήθελαν να αυτοκτονήσουν λόγω ερωτικής απογοήτευσης.

Το οικονομικό αδιέξοδο έκανε άλλους δυο νέους ανθρώπους, οικογενειάρχες, να θέλουν να δώσουν τέλος στη ζωή. Και οι δύο είχαν χάσει τη δουλειά τους και δεν μπορούσαν να βρουν πουθενά ένα μεροκάματο.
Ευτυχώς λειτούργησαν σωστά άλλοι χρήστες του internet αλλά και οι αστυνομικοί που κινητοποιήθηκαν άμεσα.
Από το 2006 ως σήμερα έχουν αποτραπεί 174 αυτοκτονίες.

Διαβάστε επίσης
Ο γιος απειλούσε να αυτοκτονήσει και η μάνα έπαιζε… μπιρίμπα! – Μάστιγα οι απειλές νέων να αυτοκτονήσουν λόγω εξάρτησης από το internet

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε