Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

14χρονος ήθελε να αυτοκτονήσει επειδή πίστευε πως έχασε λεφτά στο internet

14χρονος ήθελε να αυτοκτονήσει επειδή πίστευε πως έχασε λεφτά στο internet

Ζούσε σε μία εικονική πραγματικότητα που την μπέρδεψε με την πραγματική. Οι αστυνομικοί τον έσωσαν την τελευταία στιγμή.

Είχε φτιάξει μια εικονική ζωή, σε μία εικονική πραγματικότητα μέσω ενός διαδικτυακού παιχνιδιού. Σε μία νυχτερινή έξοδο της εικονικής του ζωής πήγε σε καζίνο παίζοντας εκεί μαζί με άλλες εικονικές προσωπικότητες. Ο 14χρονος που δεν είχε καταλάβει τους κανόνες του παιχνιδιού, έχασε 17.000 ευρώ. Το παιδί όμως ήταν τόσο εθισμένο με το παιχνίδι που πίστεψε οτι τα χρήματα που είχε χάσει στην εικονική πραγματικότητα, τα είχε χάσει στα αλήθεια. Ετσι, έφυγε απο το σπίτι του αφήνοντας δύο χειρόγραφα σημειώματα προς τους γονείς του, εξηγώντας τους λόγους της φυγής του. Τους έγραφε επίσης οτι εκείνος δεν μπορούσε να αποπληρώσει το χρέος του και έδινε οδηγίες στους γονείς του πώς να το κάνουν γιατί εκείνος είναι ανίκανος ενώ εξέφραζε ανοικτά την επιθυμία του να αυτοκτονήσει για αυτό το χρέος.

Οι γονείς απευθύνθηκαν στους αρμόδιους αξιωματικούς του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι μετά από ψηφιακό έλεγχο και αξιολόγηση των μηνυμάτων εντόπισαν τον ανήλικο σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Είχε πράγματι πιστέψει ότι το χρηματικό ποσό των 17.000 ευρώ θα έπρεπε να το καταβάλουν οι γονείς του στην διαδικτυακή εταιρεία. Άμεσα κλήθηκαν ψυχολόγοι από την μη κυβερνητική οργάνωση “Κλίμακα” προκειμένου να προσεγγίσουν τον 14χρονο. Κατάφεραν τελικά να τον “αποσυνδέσουν” από την εικονική πραγματικότητα και να τον πείσουν να επιστρέψει στο σπίτι του κάτι που τελικά έκανε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε