Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

160 Ναι και 140 Όχι

Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε τα μεσάνυχτα η νέα κυβέρνηση…

160 βουλευτές ψήφισαν υπέρ και 140 κατά.

Στην τριήμερη συζήτηση στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρέθηκαν οι προγραμματικές δηλώσεις των υπουργών Οικονομίας, Οικονομικών και Εργασίας.

Αίσθηση προκάλεσε η απόφαση του Κ.Καραμανλή να μην κάνει χρήση της δευτερολογίας του. Μάλιστα είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Θ.Πάγκαλου που σχολίασε τα αίτια της ήττας της ΝΔ.

Διαφορετικές «γραμμές» μεταξύ τους ακολούθησαν οι υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ. Δ.Αβραμόπουλος, Ντ.Μπακογιάνη και Αντ.Σαμαράς.

Για προώθηση «αντιλαϊκών σχεδίων» και «μακιαβελικού» εκλογικού νόμου, κατηγόρησε την κυβέρνηση η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

 
«Λάβρος» κατά του Γ.Παπανδρέου για τις εξαγγελίες περί της αλλαγής του εκλογικού συστήματος, τα εθνικά θέματα και την ψήφο των μεταναστών στις τοπικές εκλογές εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

Η κυβέρνηση με τις προγραμματικές δηλώσεις της εξακολουθεί να περιγράφει τα προβλήματα, αλλά να μην ανακοινώνει τα συγκεκριμένα μέτρα με τα οποία θα υλοποιηθούν οι στόχοι της, τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Απαντήσεις στην κριτική που δέχθηκε από την αντιπολίτευση, κατά το τριήμερο των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, έδωσε στη δευτερολογία του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Κάλεσε παράλληλα το σύνολο των πολιτικών τάσεων σε συμμετοχή και ευθύνη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε