Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

161 επενδυτές ζητούν την κατάσχεση της περιουσίας Ψωμιάδη

Τη συντηρητική κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων της οικογένειας του επιχειρηματία και εταιρειών του μέχρι του ποσού των 19 εκατ. ευρώ ζητούν 161 επενδυτές.

Η αίτηση των «161» συζητήθηκε την Τρίτη στο Πρωτοδικείο, εκ των οποίων παρόντες στο δικαστήριο ήταν περίπου 30, αφορά ομολογιακό δάνειο της ΑΣΠΙΣ στο οποίο οι αιτούντες επένδυσαν τα χρήματά τους αναμένοντας καλές αποδόσεις, τις οποίες τελικώς δεν κέρδισαν ποτέ. Υποστηρίζουν μάλιστα πως οι υπεύθυνοι της ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ τους διαβεβαίωναν πως το ομόλογο της εταιρείας έχει τραπεζική εγγύηση, γεγονός που απεδείχθη ψευδές.

Εργαζόμενη στην ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ μίλησε για εταιρία-φούσκα. Στην κατάθεσή της η πρώην εργαζόμενη του Ομίλου της ΑΣΠΙΔΟΣ υποστήριξε πως η ΚΑΠΙΤΑΛ ιδρύθηκε από τον Παύλο Ψωμιάδη χωρίς κεφάλαιο και χωρίς την ύπαρξη του κατάλληλου πιστοποιητικού από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Όπως ανέφερε η ασφαλίστρια και πρώην εργαζόμενη στην εταιρεία, ακόμη και εργαζόμενοι του ομίλου Ψωμιάδη εξαπατήθηκαν και έχασαν χρήματά τους. Η μάρτυρας περιέγραψε με μελανά χρώματα τις εργασιακές συνθήκες, λέγοντας πως «δεν μας επιτρεπόταν να εκφράζουμε αντιρρήσεις στον κ. Ψωμιάδη», ενώ συμπλήρωσε πως «ήταν μια ισχυρή οικογένεια με πολιτικές σχέσεις».

Πριν από λίγες ημέρες, το Μονομελές Πρωτοδικείο δικαίωσε σε αντίστοιχο αίτημα 147 ομολογιούχους της ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ διατάσσοντας προσημειώσεις ακινήτων της οικογένειας Ψωμιάδη και εταιρειών του Ομίλου μέχρι του ποσού των 17 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσημειώνονται τα ακίνητα της οικογένειας Ψωμιάδη

Ελεύθερες με εγγύηση η σύζυγος και η κόρη του Π. Ψωμιάδη

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε