Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

170 στρατιώτες βγαίνουν στους δρόμους – Θα οδηγούν τα απορριμματοφόρα – Στην “επιχείρηση σκουπίδια” και η ομάδα ΔΙΑΣ!

,

– Παίρνουν την πιο μάχιμη ομάδα κατά του εγκλήματος και τη ρίχνουν στα… σκουπίδια
– “Είναι ντροπή αυτό που γίνεται” λένε στρατιωτικοί στο Onalert.gr
– Και απορριμματοφόρα του στρατού στη μάχη μετά από αίτημα του υπ. Εσωτερικών στο ΥΕΘΑ
– Οι επιθέσεις κατά ιδιωτικών φορτηγών που μάζευαν σκουπίδια έντυσαν τα απορριμματοφόρα στα χακί!
– Αύριο στις 09:00 η εκδίκαση της προσφυγής του δήμου Αθηναίων
– Τι λέει στο NewsIt για τις επιθέσεις ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕ ΦΩΤΟ ΚΑΙ VIDEO

Στρατιώτες για να οδηγούν τα φορτηγά που θα μαζεύουν τα σκουπίδια, ζήτησε το υποργείο Εσωτερικών από το ΥΕΘΑ! Μετά από την αποστολή …φρούρησης κοντέϊνερς με σκουπίδια σε στρατόπεδο της Φυλής -“επιχείρηση” που ξεκίνησε μέσα στη νύχτα- φαίνεται ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να μαζέψει τα σκουπίδια από τους δρόμους όλο και…στρατικοποιείται.

“Επιχείρηση σκουπίδια” λοιπόν για τις ΕΔ. Το ΥΕΘΑ ανταποκρίθηκε πριν καλά-καλά υποβληθεί το αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών και παραχωρεί απορριματοφόρα του στρατού αλλά και 170 άτομα προσωπικό για να συμμετάσχουν στην αποκομιδή των σκουπιδιών. (Διαβάστε περισσότερα στο www.onalert.gr)

Την ίδια ώρα, με απόφαση της κυβέρνησης, μοτοσικλετιστές της ομάδας ΔΙΑΣ θα… ακολουθούν τα απορριμματοφόρα για να τα… προστατευούν. Γίνεται, δηλαδή, ακόμη ένα παράλογο: η πιο μάχιμη ομάδα της Αστυνομίας στη μάχη κατά της εγκληματικότητας που σαρώνει το τελευταίο διάστημα, παροπλίζεται για να… φυλάει τα σκουπίδια!

Οπως δήλωσε στο Νewsit o πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Χρήστος Φωτόπουλος “δεν είναι δυνατόν να μας βάζουν να φυλάμε απορριμματοφόρα όταν η εγκληματικότητα αυξάνει καθημερινά”.


ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ
Οι απειλές έγιναν πράξη! Από το Σαββατοκύριακο, η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ έλεγε σε όλους τους τόνους πως δε θα επιτρέψει στα ιδιωτικά απορριμματοφόρα, να κάνουν τη δουλειά των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Ο οδηγός του απορριμματοφόρου
Ήδη από το πρωί, έχουν καταγραφεί δυο επιθέσεις, στην ίδια περιοχή. Η πρώτη έγινε περίπου στις 09:00, στη Νέα Ιωνία. Οδηγός ιδιωτικού απορριμματοφόρου κατήγγειλε πως του επιτέθηκε εργαζόμενος της ΠΟΕ ΟΤΑ. Η Αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή του, αλλά δεν κατατέθηκε εις βάρος του μήνυση και αφέθηκε ελεύθερος.



Η δεύτερη και πιο σοβαρή επίθεση ήρθε λίγο πριν από τις 11:30. Στην οδό Κύμης 27, περίπου 50 εργαζόμενοι στο δήμο Νέας Ιωνίας είδαν ένα ιδιωτικό απορριμματοφόρο, το οποίο είναι δεξιοτίμονο. Γι’ αυτο και θεώρησαν πως έχει πλαστές πινακίδες και παραποιημένο αριθμό πλαισίου. Καταγγέλλουν πως το αυτοκίνητο έχει έρθει από τα Σκόπια.

Έριξαν μπογιά στο παρμπρίζ και το ακινητοποίησαν, ζητώντας από τον οδηγό του να κατέβει. Την ώρα που ο οδηγός και οι εργαζόμενοι μιλώσαν, άγνωστος, χωρίς να υποπέσει στην αντίληψή τους όπως αναφέρουν, πέταξε στην καμπίνα εύφλεκτο υλικό και ξέσπασε φωτιά.

Για προβοκάτσια μίλησε στο NewsIt ο Νίκος Αδαμόπουλος, πρόεδρος των εργαζομένων στην καθαριότητα του δήμου Νέας Ιωνίας. Κατήγγειλε πως τα συγκεκριμένα φορτηγά έχουν έρθει παράνομα από τα Σκόπια, έχουν πλαστά χαρτιά και είναι ακατάλληλα για να κυκλοφορούν στους δρόμους. Τόνισε μάλιστα ότι η φωτιά στην καμπίνα ήταν προβοκάτσια του ιδιοκτήτη!

Δείτε το βίντεο

Σύμφωνα με την αστυνομία, Αλβανός εργάτης που τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επίθεσης και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Τον παρέλαβε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει. Πριν όμως φτάσουν εκεί, όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι στο δήμο, ο εργάτης το… ‘σκασε από το ασθενοφόρο!

Όλα αυτά ενώ μετά από ένα δικαστικό θρίλερ για… γέλια και για κλάματα, η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του δήμου Αθηναίων κατά της ΠΟΕ ΟΤΑ αναβλήθηκε για τις 09:00 το πρωί της Τρίτης. (Διαβάστε όλες τις εξελίξεις εδώ)
Εργαζόμενοι της ΠΟΕ ΟΤΑ έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων
Προκειμένου να μπλοκάρει την αποκομιδή των σκουπιδιών από ιδιωτικές εταιρίες, η ΠΟΕ ΟΤΑ ακολουθεί την εξής τακτική: πηγαίνει όπου βγαίνουν τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα, συνοδεία δικηγόρων. Οι οποίοι, απαιτούν από την αστυνομία να κάνει ελέγχους στα αυτοκίνητα, που δεν έχουν φυσικά άδεια αποκομιδής σκουπιδιών.

Η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να βεβαιώσει την παράβαση και να κόψει ύψους 5.000 ευρώ. Η ηγεσία του υπουργείου έχει ξεκαθαρίσει ότι τα πρόστιμα δε θα ισχύσουν, αλλά πλέον οι ιδιωτικές εταιρίες εξετάζουν αν τελικά τους συμφέρει να βγαίνουν στους δρόμους για να μαζέψουν σκουπίδια ή όχι!

“Σε μια τέτοια απεργιακή κινητοποίηση, η αγανάκτιση δε μπορεί να είναι συγκρατημένη”, δήλωσε στην κάμερα του NewsIt ο Θέμης Μπαλασόπουλος από τα δικαστήρια της Ευελπίδων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Για γέλια και για κλάματα – Αύριο στις 09:00 το νέο ραντεβού στην Ευελπίδων για τα σκουπίδια

Αποκλειστικό: Ακινητοποίησαν ιδιωτικό απορριμματοφόρο γιατί δεν είχε πινακίδες

Ο “πόλεμος” κλιμακώνεται – “Ενισχύουμε τα μπλόκα” λέει η ΠΟΕ ΟΤΑ

Φραστική επίθεση συνδικαλιστών ΠΟΕ ΟΤΑ στον Κουκουλόπουλο

ΠΟΕ – ΟΤΑ: “Θα αποτρέψουμε με κάθε τρόπο την αποκομιδή των απορριμάτων”

Είναι ανίκανοι να λύσουν το πρόβλημα με τα σκουπίδια – Ο ένας ρίχνει το μπαλάκι στον άλλο

Ανίκανη Πολιτεία – Κενό γράμμα οι νόμοι – Η Αθήνα βουλιάζει στα σκουπίδια και παρά τις εισαγγελικές εντολές η χωματερή είναι κλειστή!

Νέα απεργία των εργαζομένων παρά τις απειλές για απολύσεις και εφεδρεία – Ιδιώτες μαζεύουν ήδη τα σκουπίδια από κεντρικούς δρόμους

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε