Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

177 εκατ. ευρώ του ΟΕΕ σε συνδικαλιστές – Παρέμβαση Εισαγγελέα

Στο στόχαστρο των εισαγγελέων του Οικονομικού Εγκλήματος θα τεθούν οι υψηλότατες επιχορηγήσεις ύψους εκατομμυρίων ευρώ, που ενέκρινε σε συνδικαλιστές ο Οργανισμός Εργατικής Εστίας (ΟΕΕ) μέσα σε 10 χρόνια.

Ο Οικονομικός Εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, διέταξε προκαταρκτική εξέταση μετά το ρεπορτάζ, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» για τα στοιχεία του υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη, σύμφωνα με τα οποία μόνον κατά τα έτη 2007-2010 οι επιδοτήσεις του ΟΕΕ προς συνδικαλιστικά σωματεία έφτασαν τα 75 εκατ. ευρώ, ενώ στο διάστημα 2000-2010 το ποσό έφθασε τα 177 εκατ. ευρώ.

Το ποσό της ενίσχυσης αντιστοιχούσε σε ποσοστό από 15% ως 25% επί των πόρων του ΟΕΕ από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών.

Ο υπουργός φέρεται να επισημαίνει πως τα συγκεκριμένα στοιχεία παρέχονται «διατηρώντας μικρή επιφύλαξη ως προς την ακρίβεια τους, καθ’ όσον ο Οργανισμός έως και το 2010 δεν είχε εφαρμόσει διπλογραφικό σύστημα και γι αυτό δεν υπάρχει η δυνατότητα να δοθούν άμεσα τα ζητούμενα στοιχεία ανά συνδικαλιστική οργάνωση».

Η έρευνα για τις επιχορηγήσεις ανατέθηκε στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, η οποία θα εντοπίσει αν στην υπόθεση προκύπτει η διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε