Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

19 οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Ακόμη ένας υπερήλικας άφησε την τελευταία του πνοή από τη λοίμωξη που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου.

Έτσι, τα θύματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας ανέρχονται στα 19, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Επίσης, διαγνώστηκαν άλλα 8 κρούσματα της λοίμωξης και πλέον ο συνολικός αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί έχει ανέλθει σε 191. Έως σήμερα το πρωί είχαν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο 139 άτομα, ενώ 9 νοσηλεύονταν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στο μεταξύ, επίγειες κωνωποκτονίες για την αντιμετώπιση του ιού του Δυτικού Νείλου κάνουν απόψε, από τις 12 τα μεσάνυχτα ως τις 5 το πρωί, σε Χορτιάτη και Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Για το σκοπό αυτό, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, μετά τις 12 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί θα περάσει από τους δρόμους των συγκεκριμένων περιοχών ειδικό ψεκαστικό όχημα. Κατά το διάστημα αυτό και για μία ώρα μετά τον ψεκασμό, απαγορεύεται να κυκλοφορούν άνθρωποι, ενώ ανάλογη μέριμνα πρέπει να ληφθεί και για τα ζώα.

Οι συγκεκριμένες εργασίες γίνονται μετά από απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών στο νομό Θεσσαλονίκης.

   

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε