Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

190 χρόνια από την άλωση της Τριπολιτσάς – Δείτε τις εκδηλώσεις που θα γίνουν

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Kύριος στόχος των φετινών εκδηλώσεων είναι να αναδειχθεί η μοναδικότητα του ιστορικού γεγονότος που επηρέασε καθοριστικά την πορεία της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και την απελευθέρωση των Ελλήνων.

Στην Πλατεία Άρεως, σήμερα, θα γίνει συναυλία από τη Φιλαρµονική του δήµου Τρίπολης, ενώ για αύριο έχουν προγραμματιστεί τραγούδια και χοροί από περιοχές της Αρκαδίας.

Το Σάββατο, θα γίνει χορευτικό οδοιπορικό στην Ελλάδα του ’21 και το βράδυ θα πραγματοποιηθεί λαµπαδηδροµία από το 3ο Σύστηµα Προσκόπων Τρίπολης.

Το πρωί της Κυριακής, θα γίνει αρχιερατική δοξολογία από τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρο και θα ακολουθήσει η κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων και η παρέλαση.

Στo πλαίσιo των εορταστικών εκδηλώσεων για την 190ή επέτειο Άλωσης της Τρίπολης, ο δήμος Τρίπολης και το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου του Δήμου, διοργανώνουν για πρώτη φορά Έκθεση Ιστορικών Κειμηλίων και Παραδοσιακών Φορεσιών, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Στην είσοδο, θα υπάρχει κατάλογος 4.000 Αρκάδων αγωνιστών του ’21 και στην αίθουσα, ο επισκέπτης θα μπορεί να δει κειμήλια και ιστορικά έγγραφα που διαθέτει ο δήμος της Τρίπολης, πολεμικά κειμήλια από την κειμηλιοθήκη του Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Τριπόλεως, καθώς και το Ιερό Ευαγγέλιο πάνω στο οποίο ορκίστηκαν, το Μάιο του 1821, τα μέλη της Εθνοσυνέλευσης των Καλτεζών.

Επίσης, θα υπάρχουν ιστορικής αξίας απεικονίσεις του Νικηταρά και του Κολοκοτρώνη, το νεκρικό εκμαγείο του Κολοκοτρώνη και μέρος της στολής του, έργα προερχόμενα από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο που εδρεύει στην Παλαιά Βουλή και πολλά άλλα.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή από την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου μέχρι την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου.
Οι ώρες λειτουργίας της θα είναι από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 μ.μ. και από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε