Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

-20% οι πωλήσεις ακινήτων – Ρίχνουν τις τιμές ιδιοκτήτες και κατασκευαστές

-20% οι πωλήσεις ακινήτων – Ρίχνουν τις τιμές ιδιοκτήτες και κατασκευαστές

– 200.000 τα απούλητα διαμερίσματα
– “Παγωμένα” τα στεγαστικά δάνεια
–  Η κρίση φέρνει ευκαιρίες στην αγορά κατοικίας λένε μεσίτες-κατασκευαστές 

Δεν χρειάζετε κάποιος να είναι ειδικός για να καταλάβει ότι η οικοδομή βρίσκετε στο χειρότερο κομβικό σημείο τουλάχιστον της 5ετίας. Από τις 250.000 πωλήσεις που πραγματοποιήθηκαν Πανελλαδικά το 2005 φέτος δεν αναμέμεται να αγοραστούν περισσότερα από 50.000 διαμερίσματα και σπίτια. 

Αυτή είναι η εκτίμηση που κάνουν οι ειδικοί της αγοράς ακινήτων με βάση τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που δείχνουν την καθύζηση στις πωλήσεις. 

Διαμέρισμα στην Κάτω Κηφισιά 66 τ.μ. πριν από ένα χρόνο κόστιζε 260.000 σήμερα η τιμή του έχει πέσει στις 210.000

Οι λόγοι της  κάθετης πτώσης σύμφωνα με τους μεσίτες είναι εκτός από την οικονομική κρίση της προηγούμενης διετίας, κυρίως η άρνηση των τραπεζών να χορηγήσουν στεγαστικά δάνεια. Μία σημαντική παράμετρος σύμφωνα τους μεσίτες είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να αυξήσει τις αντικειμενικές αξίες στα επίπεδα των εμπορικών που σε συνάρτηση με το πόθεν έσχες δυσκολεύει πολύ τα  πράγματα.

Οροφοδιαμέρισμα στον Νέο κόσμο η τιμή του έπεσε από τις 180.000 στις 150.000 εύρω καθώς αν και κοντά στο μετρό δεν πωλήθηκε

Σε κάθε περίπτωση πάντως η καθίζηση που παρατηρείται έχει υποχρεώσει πολλούς κατασκευαστές να ρίξουν τις τιμές. Ιδιαίτερα στις ακριβές κατασκευές και στις μονοκατοικίες η πτώση είναι εντυπωσιακή ακόμα και όταν μιλάμε για περιοχές όπως η Κηφισιά και η Εκάλη

Μεζονέτα στην Κηφισιά 400 τ.μ από 960.000 πωλείται πλέον στις 750.000

Η κρίση λένε φέρνει ευκαιρίες αρκεί κάποιος να έχει τα χρήματα να τα διαθέσει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε