Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

20 στο εδώλιο για την απαγωγή Παναγόπουλου – «Εγκέφαλος» ο Βλαστός

20 στο εδώλιο για την απαγωγή Παναγόπουλου – «Εγκέφαλος» ο Βλαστός

Είκοσι άτομα θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου στη δίκη για την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. «Εγκέφαλος» της απαγωγής θεωρείται ο Παναγιώτης Βλαστός.

Την παραπομπή των 20 που σχετίζονται με τη δράση του λεγόμενου «συνδικάτου του εγκλήματος», στο οποίο αποδίδεται και η απαγωγή που συγκλόνισε το πανελλήνιο τον Ιανουάριο του 2009, προτείνει στο Συμβούλιο Εφετών ο αντεισαγγελέας, Χρίστος Παπαγεωργίου.

Βάσει της πρότασής του, αντιεισαγγελέας Εφετών θεωρεί τον κρατούμενο, Παναγιώτη Βλαστό, «εγκέφαλο» της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς, όπως αναφέρει, μέσα από τις φυλακές έδινε εντολές για τη διάπραξη σειράς εγκληματικών ενεργειών, όπως ανθρωποκτονία, απόπειρες ανθρωποκτονιών, εκρήξεις, κατοχές εκρηκτικών κ.α.

Ενεργό ρόλο στην απαγωγή Παναγόπουλου είχαν επτά άτομα, ενώ ως ηθικοί αυτουργοί κατηγορούνται ο Παναγιώτης Βλαστός και ο επίσης κρατούμενος, Γιάννης Σκαφτούρος.

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών πριν λίγες ημέρες, παρατάθηκε η προσωρινή κράτηση για 13 από τους 20 κατηγορούμενους, ενώ οι υπόλοιποι είναι ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος έπεσε θύμα απαγωγής από ενόπλους στις 12 Ιανουαρίου του 2009 και έμεινε όμηρος επί οκτώ ημέρες. Ύστερα από οκτώ μέρες αγωνίας, οι απαγωγείς του τον άφησαν ελεύθερο στην περιοχή του Ασπροπύργου, αφού πρώτα η οικογένειά του, τους είχε καταβάλει περίπου 30 εκατομμύρια ευρώ. 

Διαβάστε επίσης
“Εγώ είμαι ο εγκέφαλος της απαγωγής Παναγόπουλου”

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε