Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

200 ευρώ για τα απολύτως απαραίτητα για την νέα σχολική χρονιά. Δείτε τιμές

Μεγάλος βραχνάς το κόστος σχολικών ειδών για πολλές οικογένειες που μέσω κρίσης βλέπουν το πορτοφόλι τους να αδειάζει.

Αν και υπάρχει η πρόθεση από την πλευρά των εμπόρων να κρατήσουν σταθερές τις τιμές στα σχολικά είδη αυτό τον χειμώνα, φαίνεται πως για μια οικογένεια το οικονομικό βάρος δεν θα αλλάξει και πολύ.

Από το ρεπορτάζ του Newsit προκύπτει ότι σύμφωνα με τις ενδεικτικές τιμές τις αγοράς χρειάζονται τουλάχιστον από 200 έως 300 ευρώ για τον καθιερωμένο σχολικό εξοπλισμό ενός παιδιού που πηγαίνει σε ιδιωτικό σχολείο και από 100 έως 200 ευρώ για ένα που πηγαίνει σε δημόσιο.

Τσάντες σχολικές από 10 μέχρι 90 ευρώ

”Οι γονείς με τα παιδιά τους δεν έχουν βγει ακόμα να κάνουν έρευνα αγοράς κι αυτό μας ανησυχεί” λέει στην κάμερα του Newsit ο Γιάννης Ασημακόπουλος, πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Χαλανδρίου και ιδιοκτήτης καταστήματος με σχολικά είδη.”Πέρυσι τέτοια εποχή είχαν αρχίσει οι αγορές. Όσον αφορά τις τιμές ,το 90% παραμένει σταθερές σε ένα 10% σε κάποια είδη είναι μειωμένες.

”Οι οικονομικές δυσκολίες έχουν επηρεάσει ήδη την τσέπη του καταναλωτή και για αυτό θα κρατήσουμε τις τιμές σταθερές” λέει στο Newsit ο Νίκος Γεωργίου, ιδιοκτήτης καταστήματος με σχολικά είδη.
” Έχουν αρχίσει οι πρώτες ερευνητικές τιμοληψίες από την προηγούμενη εβδομάδα αλλά βλέπω πως ο κόσμος είναι πολύ σφικτός στο τι θα πάρει, ακόμα και για το παιδί του πια” τονίζει χαρακτηριστικά.

Στιλό από 0,30 έως και 5 ευρώ

Στρέφονται προς τα φθηνά κινέζικα

”Υπάρχει μια τάση να γίνεται στροφή προς τα κινέζικα προϊόντα” λέει ο κ. Τάσος Ηλιόπουλος, ιδιοκτήτης εμπορικού καταστήματος με σχολικά-χαρτικά.” Αυτό γίνεται επειδή οι τιμές είναι πολύ πιο χαμηλές αλλά θέλει προσοχή στην ποιότητα, διότι τα περισσότερα είναι αμφίβολου προέλευσης” προσθέτει.

Ντοσιέ από 1,5 μέχρι και 6 ευρώ.

Οι τιμές της αγοράς

Ενδεικτικά οι τιμές που εντόπισε το Newsit στην αγορά είναι οι εξής:

-Τετράδια: από 0,70 έως και 1 ευρώ

-Σπιράλ τετράδια: από 3 ευρώ μέχρι και 5 ευρώ

-Τσάντες επώνυμες: από 10 ευρώ έως και 90 ευρώ

-Στυλό:από 0,30 ευρώ μέχρι και 5 ευρώ

-Μολύβια : από 1 ευρώ μέχρι και 6 ευρώ

-Μαρκαδόροι: από 0,70 μέχρι και 9 ευρώ

-Γόμες : από 0,30 μέχρι και 3 ευρώ

-Ντοσιέ :από 1,5 ευρώ μέχρι και 6 ευρώ.

Γόμες από 0,30 έως και 3 ευρώ.

300 ευρώ μόνο για την αρχή της καινούργιας χρονιάς

Σύμφωνα λοιπόν με τις παραπάνω τιμές μια τετραμελής οικογένεια που τα παιδιά της πάνε σχολείο, θα πρέπει να ξοδέψει 300 ευρώ τουλάχιστον με την αρχή της καινούργιας χρονιάς. Σημειωτέον δε ότι τα περισσότερα από αυτά τα είδη είναι αναλώσιμα,οπότε χρειάζονται συνεχώς καινούργιες αγορές.

Κασετίνα από 10 έως 20 ευρώ

Συγκεκριμένα:

10 τετράδια, 4σπιράλ, 2 τσάντες, 6 στυλό,10 μολύβια, 2 πακ. Μαρκαδόροι, 2 γόμες και 4 ντοσιέ κοστίζουν σύμφωνα με την έρευνα 220 ευρώ.

Μαρκαδόροι από 0,70 έως 9 ευρώ.

Βέβαια δεν είναι μόνο αυτά που χρειάζονται. Αν υπολογιστεί και το κόστος για μερικά ακόμα είδη, όπως κασετίνα, μαρκαδόροι φωσφόρου, στυλό με διάφορα χρώματα και εξωσχολικά βιβλία το κόστος αγγίζει τουλάχιστον τα 300 ευρώ.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε