Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

210 εκατ. θα ήθελαν να μεταναστεύσουν στην Ε.Ε.

Από την σημερινή έναρξη των εργασιών του Φόρουμ
Από την σημερινή έναρξη των εργασιών του Φόρουμ

Σύμφωνα με έρευνα που παρουσιάστηκε σήμερα στο Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών.  

Στην πρώτη μέρα των εργασιών του Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών που διοργανώνεται από το Ίδρυμα Α. Ωνάση παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα διεθνούς έρευνας για τη μετανάστευση. 

Το 16% όσων ρωτήθηκαν, δηλαδή περίπου 700 εκατ. ενήλικα άτομα, δήλωσαν ότι επιθυμούν να μεταναστεύσουν σε μία άλλη χώρα. Ο υπ’ αριθμόν ένα προορισμός για τους εν δυνάμει μετανάστες είναι οι ΗΠΑ καθώς συγκεντρώνουν προτίμηση σε ποσοστό 24% των ερωτηθέντων, δηλαδή 165 εκατ. ανθρώπων.


Σκοπός του Φόρουμ της Κοινωνίας των Πολιτών είναι να βρει τρόπους ώστε η μετανάστευση να λειτουργήσει προς όφελος της ανάπτυξης. Στην εναρκτήρια τελετή σήμερα συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο


Στις διεργασίες του Φόρουμ που συμμετέχουν 250 διεθνείς οργανισμοί μεταναστών και εκπρόσωποι του ακαδημαϊκού χώρου από 75 χώρες του κόσμου αναμένεται να παραστεί και ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν.

Προέδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας και o υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας που μίλησε για το προσωρινό κλείσιμο του κέντρου υποδοχής μεταναστών της Παγανής,την αναβάθμισή του και τη δημιουργία πρότυπου ανοικτού κέντρου φιλοξενίας μη νόμιμων μεταναστών, μέσα στο 2010, σε χώρο που θα παραχωρήσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε