Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

224 εφοριακοί δεν έκαναν φορολογική δήλωση!

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.07.2010 | 08:49
Πρώτη δημοσίευση: 26.07.2010 | 08:49

Την ώρα που η εφορία κυνηγάει τους πολίτες και πολλές φορές του χαμηλοεισοδηματίες για φοροδιαφυγή, 224 εφοριακοί δεν έχουν κάνει φορολογική δήλωση!

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο είναι όμως αληθινό και φυσικά...ελληνικό! Οι διασταυρώσεις της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων αποκάλυψαν τους “αμελείς” εφοριακούς για 3 χρόνια (2007-2009) δεν έκαναν δήλωση φορολογίας και δεν πλήρωσαν ούτε ένα ευρώ!
 
Πρόκειται για 224 εφοριακούς που πιάστηκαν επιτέλους στα δίχτυα της ίδιας τους της υπηρεσίας.
 
Τα αναλυτικά στοιχεία τους στάλθηκαν άμεσα στη Γενική Γραμματεία Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων και στη συνέχεια με ετνολή της πολτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών δόθηκε εξαιρετικά επείγον σήμα για να ελεγχθούν οι εφοριακοί. Μάλιστα όπως αποκάλυψε το Mega, το σήμα είχε ως αποδέκτες όλες τις περιφερειακές οικονομικές επιθεωρήσεις από τις οποίες ζητούνται άμεσες ενέργειες και έλεγχος κατά προτεραιότητα.
 
Ο έλεγχος θα εστιαστεί στην τυχόν διάπραξη πειθαρχικών παραπτωμάτων και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ΕΔΕ.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών οι εφοριακοί θα ελεγχθούν κατά προτεραιότητα με το σκεπτικό πως δεν είναι δυνατόν να κυνηγούν τους φοροφυγάδες υπάλληλοι που δεν υποβάλλουν καν δήλωση φορολογίας εισοδήματος. Ανάλογα και με τα ευρήματα είναι εξαιρετικά πιθανόν να ζητηθεί και έλεγχος του πόθεν έσχες.   Διαδώστε αυτό το άρθρο