Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

24χρονη ειδική φρουρός : Μόνο άκουγα σφαίρες!

24χρονη ειδική φρουρός : Μόνο άκουγα σφαίρες!

Τις δραματικές στιγμές που έζησε το βράδυ που δέχθηκε τρομοκρατική επίθεση το τμήμα της Αγίας Παρασκευής

θυμήθηκε η 24χρονη Σοφία Ψυχογιού, η ειδική φρουρός που τραυματίστηκε σοβαρά από τα πυρά των τρομοκρατών.

Εξιτήριο πήρε σήμερα από το νοσοκομείο «Μετροπόλιταν» η 24χρονη ειδική φρουρός Σοφία Ψυχογιού, που είχε τραυματιστεί από σφαίρα Κασλάνικοφ και είχε μείνει ανάπηρη από το ένα χέρι, κατά την τρομοκρατική επίθεση της 27ης Οκτωβρίου 2009 στο αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής.

Η κοπέλα χειρουργήθηκε ύστερα από παρέμβαση του ίδιου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του γενικού γραμματέα, Γρηγόρη Τασούλα, από τον μικροχειρουργό Νίκο Δαούτη, ο οποίος δεν δέχθηκε αμοιβή. Αλλά και το νοσοκομείο, στο οποίο νοσηλεύτηκε η κοπέλα, παρείχε όλες τις υπηρεσίες δωρεάν.

Σε δηλώσεις της εμφανίστηκε συγκινημένη από την συμπαράσταση του απλού κόσμου, εξέφρασε την επιθυμία της να επιστρέψει στην Αστυνομία μόλις αποκατασταθεί πλήρως η υγεία της, ενώ αναφερόμενη στους δράστες της επίθεσης είπε πως ήταν μάλλον νεαρά άτομα που δεν καταλάβαιναν τι έκαναν.

“Θα ήθελα να τους δω από κοντά και να τους ρωτήσω γιατί;”, είπε χαρακτηριστικά. Επίσης περιγράφοντας τις στιγμές της επίθεσης είπε οτι ούτε πρόσωπα είδε, αλλά άκουσε μόνο τις σφαίρες να βγαίνουν από τα όπλα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε