Παρασκευή, 26 Απρ.
14oC Αθήνα

25λεπτη καθυστέρηση στη Γκράβα – Πρεμιέρα Πανελλαδικών με Νεοελληνική Γλώσσα

25λεπτη καθυστέρηση στη Γκράβα – Πρεμιέρα Πανελλαδικών με Νεοελληνική Γλώσσα

Η πιο μεγάλη ώρα για τους τελειόφοιτους του Λυκείου, που από σήμερα ξεκινούν τη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων. Οι μαθητές άρχισαν να φτάνουν από τις 07:00 στα σχολεία και στις 08:30 χτύπησε το κουδούνι.

Πρώτοι στη μάχη ρίχονται οι μαθητές των γενικών (ημερήσιων και εσπερινών) και επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β’).

Όλα έδειχναν ότι κυλούν ομαλά. Αλλά το πρώτο μικροπρόβλημα εντοπίστηκε στο εξεταστικό κέντρο της Γκράβας, όπου τα θέματα άργησαν να φτάσουν περίπου 25 λεπτά.

Από πολύ νωρίς, μαθητές συνοδευόμενοι από τους γονείς τους άρχισαν να φτάνουν στα σχολεία. Είχαν μαζί τους τα απολύτως απαραίτητα: στυλό, ταυτότητα, νερό. Είχαν φυσικά και άγχος. Γι’ αυτό και συχνά κάποιος… συλλαμβάνονταν να ρίχνει μια τελευταία ματιά στις σημειώσεις του!
ΩΡΑ 07:21 Φτάνουν οι πρώτοι στη Γκράβα... Άλλοι παρέες-παρέες
Άλλοι... μόνοι

Περίπου πέντε λεπτά πριν το ρολόι δείξει 08:00 από τα μικρόφωνα ακούστηκαν οι τελευταίες οδηγίες. Τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν, τι πρέπει να προσέξουν και κυρίως να θυμηθούν να κλείσουν τα κινητά τους.

ΩΡΑ 07:30 Γονείς και παιδιά μαζί, πριν χτυπήσει το κουδούνι στο 6ο Λύκειο Πειραιά
Μια τελευταία ματιά πριν χτυπήσει το κουδούνι
Άλλοι προτίμησαν την κουβεντούλα για να φύγει το άγχος
Η υπουργός Παιδείας Αγγελική- Ευφροσύνη Κιάου, επισκέφθηκε το Πειραματικό Σχολείο Αγίων Αναργύρων και ευχήθηκε στα παιδιά καλή επιτυχία.
Μπήκε μέσα στις τάξεις, μίλησε με τα παιδιά και αισθάνθηκε, όπως είπε, ως μαθήτρια. «Οι εξετάσεις αυτές δεν είναι όλη σας η ζωή και γι’ αυτό μην πανικοβάλλεστε», είπε στους μαθητές.

Σε δηλώσεις η κα Κιάου τόνισε ότι τα βαθμολογικά κέντρα θα εξαιρεθούν από τα εκλογικά, ενώ σε δύο ημέρες θα ανακοινωθούν οι ημερομηνίες στις οποίες θα γίνουν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, οι επαναληπτικές και οι εξετάσεις των επαγγελματικών λυκείων, που συμπίπτουν με τη περίοδο των εκλογών.

Η μετακίνηση θα είναι ολιγοήμερη, έτσι ώστε όλα να έχουν τελειώσει τέλος Ιουνίου για να μην αυξηθεί το κόστος των εξετάσεων, αν μπούμε στον Ιούλιο.
Ιωαννίδειος Σχολή Πειραιά
Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 16 Ιουνίου και η Υγειονομική Εξέταση και Πρακτική Δοκιμασία των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) θα διεξαχθεί περίπου στα μέσα Ιουνίου. Αναμένονται όμως οι ανακοινώσεις του υπουργείου.
Έχουν και οι μπαμπάδες άγχος! Χαρτζιλίκι στον κανακάρη για να έχει μετά τις εξετάσεις
Αύριο Τρίτη, επίσης με τη νεοελληνική γλώσσα, ξεκινούν οι πανελλήνιες και για τους μαθητές των ημερήσιων και εσπερινών λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α’).

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέχρι τέλος Ιουνίου θα ολοκληρωθούν οι πανελλαδικές – Σε αναμονή για το… ανανεωμένο πρόγραμμα

Συνταγές επιτυχίας για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Πως αναμένεται να κινηθούν φέτος οι βάσεις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε