Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

27,2 εκατ. ευρώ δίνουμε το χρόνο για τα ενοίκια των κτιρίων των εφοριών

Στοιχεία για τα μισθώματα κτιρίων στα οποία στεγάζονται οι Δημόσιες Οικονομικές και Κτηματικές Υπηρεσίες, ανά τη χώρα, διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σχετική ερώτηση είχε υποβάλει ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος επικαλούμενος δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία μεγάλο μέρος των ακινήτων που στεγάζουν τις ΔΟΥ ανά τη χώρα δεν ανήκουν στο κράτος, αλλά ενοικιάζονται από ιδιώτες ή τρίτους, είχε ζητήσει ενημέρωση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που τηρούνται στο ηλεκτρονικό αρχείο για τη στέγαση των ΔΟΥ του υπουργείου Οικονομικών (πέραν των ιδιόκτητων ακινήτων), υφίστανται σήμερα 299 συμβάσεις μίσθωσης στο σύνολο των νομών της χώρας.

Όπως αναφέρεται στο έγγραφο, έγινε επαναδιαπραγμάτευση των μισθωτηρίων συμβολαίων, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών συνθηκών που επικρατούν και επιτεύχθηκε μείωση των μισθωμάτων σε ποσοστό τουλάχιστον 20% χωρίς ανατιμήσεις ή άλλες προσαυξήσεις για μία τριετία, με ισχύ από 1.7.2010, σε 184 από τις 299 συμβάσεις μίσθωσης.
Το ποσό που καταβλήθηκε για το οικονομικό έτος 2010 για μισθώματα κτιρίων όπου στεγάζονται οι Δημόσιες Οικονομικές και Κτηματικές Υπηρεσίες της χώρας ανέρχεται στα 28.109.131 ευρώ, ενώ οι αντίστοιχες εγγεγραμμένες πιστώσεις για το τρέχον οικονομικό έτος ανέρχονται σε 27.288.615 ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε