Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

28.700 νέοι προϊστάμενοι στο Δημόσιο

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Με βάση το νέο Νόμο και ύστερα από τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών άναψε το πράσινο φως για σαρωτικές αλλαγές

σε επίπεδο στελεχών στο δημόσιο με την αυτοδίκαιη λήξη της θητείας των σημερινών γενικών διευθυντών, διευθυντών και τμηματαρχών.
Οι νέοι 28.700 προϊστάμενοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους για ένα χρόνο το πολύ και μετά τον ορισμό των μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων, οι φορείς θα εκδώσουν προκηρύξεις για τις θέσεις προϊσταμένων.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν την υποψηφιότητά τους εντός το πολύ 10 ημερών. Η αίτηση υποψηφιότητας υποβάλλεται από τους υπαλλήλους στη Διεύθυνση Διοικητικού Προσωπικού της υπηρεσίας και πρέπει να συνοδεύεται από βιογραφικό σημείωμα βάσει του προσωπικού μητρώου κάθε υπαλλήλου. Δεν θα υπάρξει συνέντευξη ούτε γραπτές εξετάσεις όπως προβλέπεται για την τακτική επιλογή προϊσταμένων.
Θα δοθεί βαρύτητα στα επαγγελματικά και τα τεχνικά προσόντα, η εργασιακή ή διοικητική εμπειρία και οι προσωπικές ικανότητες των υποψηφίων.
Τα κριτήρια
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης με βαθμό Α’ και να έχει διατελέσει
γενικός διευθυντής ή διευθυντής για τρία χρόνια ή να έχει συνολικό χρόνο υπηρεσίας 18 ετών και να υπήρξε για ένα διάστημα διευθυντής.
 
Ως προϊστάμενοι διεύθυνσης επιλέγονται υπάλληλοι κατηγορίας ΠΕ ή ΤΕ με βαθμό Α΄, οι οποίοι έχουν ασκήσει καθήκοντα διευθυντή ή τμηματάρχη.
 
Ως τμηματάρχες επιλέγονται υπάλληλοι με βαθμό Α΄ ή υπάλληλοι με βαθμό Β΄ και τέσσερα έτη υπηρεσίας στον βαθμό αυτό.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε