Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

3.000 νέοι ψήφισαν τους 12 κορυφαίους έλληνες

Θεσμικός Χορηγός στην Τελετή Απονομής για τα «ΑΡΙΣΤΕΙΑ: ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ» ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ και το Mediterranean College.

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Κινητικότητα των Νέων στην Έρευνα και την Τεχνολογία βράβευσε δώδεκα κορυφαίους Έλληνες, που αποτελούν πρότυπα για τους νέους, όπως οι ίδιοι τους επέλεξαν, μέσα από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν 3.000 νέοι.

Στην τελετή που έλαβε χώρα στο Divani Caravel, βραβεύθηκαν ο Ακαδημαϊκός Sir Β. Μαρκεζίνης, η Πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO κα. Μ. Βαρδινογιάννη, ο Μακαριότατος Επίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, η παρουσιάστρια της εκπομπής «Με Αγάπη» κα. Μαρί Κυριακού, ο Ακαδημαϊκός κ. Γ. Ηλιόπουλος, ο σκηνοθέτης κ. Γ. Σμαραγδής, ο Διευθυντής του Ευγενίδιου Ιδρύματος κ. Δ. Σιμόπουλος, ο συνθέτης κ. Μ. Θεοδωράκης, ο τραγουδιστής κ. Γ. Νταλάρας, και οι Ολυμπιονίκες κ. Πύρρος Δήμας και κα. Β. Πατουλίδου.

Θεσμικός Χορηγός της συγκινητικής αυτής βραδιάς ήταν ο Εκπαιδευτικός Όμιλος ΞΥΝΗ και Mediterranean College.
Ο Πρόεδρός του καθηγητής κ. Σοφοκλής Ξυνής συνεχάρη το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Κινητικότητα των Νέων στην Έρευνα και την Τεχνολογία για την πρωτοβουλία του να βραβεύσει 12 κορυφαίους Έλληνες στους κρίσιμους καιρούς που διανύουμε. Παράλληλα, προσέφερε τρεις υποτροφίες αξίας 25.000 ευρώ για σπουδές στο Mediterranean College ώστε να ενισχύσει τις δράσεις του Ευρωπαϊκού Συμβούλιου για την Κινητικότητα των Νέων.

Σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της Τελετής, ο κ. Ξυνής τόνισε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό που το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την Κινητικότητα των Νέων εμπλέκει τους ίδιους τους νέους στην ανεύρεση των προτύπων τους. Από την πλευρά του Εκπαιδευτικού Ομίλου ΞΥΝΗ και του Mediterranean College, θεωρούμε υποχρέωσή μας να στηρίξουμε την προσπάθεια αυτή, όχι μόνο ως θεσμικός χορηγός της βραδιάς αλλά και έμπρακτα, με την παροχή υποτροφιών για να έχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι νέοι Έλληνες τη δυνατότητα πρόσβασης σε υψηλού επιπέδου μόρφωση.»

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε