Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

3 Σεπτεμβρίου επιστρέφει ο Δακτύλιος και είναι… πράσινος!

3 Σεπτεμβρίου επιστρέφει ο Δακτύλιος και είναι… πράσινος!

Ο δακτύλιος επιστρέφει στη ζωή των οδηγών που κινούνται στο κέντρο της Αθήνας, αλλά από φέτος θα είναι κάπως διαφορετικός. Και κυρίως είναι «πράσινος»!

Στο μικρό δακτύλιο επιτρέπεται, χωρίς περιορισμό, η κυκλοφορία των αυτοκινήτων και των φορτηγών οχημάτων κάτω των 2,2 τόνων, εφόσον είναι τεχνολογίας Euro 5 ή μεταγενέστερης και εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140g/km. Το ίδιο ισχύει και για τα υβριδικά αυτοκίνητα.

Για τα υπόλοιπα ΙΧ που θα κινούνται εντός του μικρού δακτυλίου θα ισχύει το γνωστό μας «μονά – ζυγά».

Τα όρια το Δακτυλίου θα είναι: Αλεξάνδρας – Ζαχάρωφ – Μεσογείων – Φειδιππίδου – Μιχαλακοπούλου – Σπ. Μερκούρη – Βρυάξιδος -Υμηττού – Ηλ. Ηλιού – Α. Φραντζή – Λ. Συγγρού – Χαμοστέρνας – Πειραιώς – Ι. Οδός -Κωνσταντινουπόλεως – Αχιλλέως – Πλ. Καραϊσκάκη – Καρόλου – Μάρνη – Πατησίων – Αλεξάνδρας.

Ο δακτύλιος θα ισχύει από Δευτέρα έως Πέμπτη 07.00 με 20.00, Παρασκευή 07.00 με 15.00. Δε θα ισχύει Σαββατοκύριακα, αργίες και τις ημέρες που απεργούν τα ΜΜΜ.

Στους δρόμους που περικλείονται από το δακτύλιο επιτρέπεται μόνο η εκ περιτροπής κυκλοφορία των Ι.Χ., καθώς και των φορτηγών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης με μέγιστο επιτρεπόμενο βάρος μέχρι 2,2 τόνους, με βάση το τελευταίο ψηφίο του αριθμού κυκλοφορίας τους (μονά – ζυγά).

Για τα οχήματα των μονίμων κατοίκων του εσωτερικού δακτυλίου προβλέπονται ειδικές ζώνες εισόδου – εξόδου.

Όσοι… «συλληφθούν» να κινούνται παράνομα στο δακτύλιο θα τιμωρούνται με πρόστιμο 200€.

Εξαιρέσεις
Και φέτος, όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να προμηθευτεί ειδική άδεια κυκλοφορίας στον δακτύλιο από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, από Δευτέρα έως Παρασκευή, 08:00 με 14:00 και Σάββατο 08.00 με 12.00, στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, (Θ. Δηλιγιάννη 24-26, 5ος όροφος) ή στο fax 210-5284013.

Σημειώνεται ότι δεν θα ισχύουν οι άδειες που χορηγήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται το φθινόπωρο ο «Πράσινος Δακτύλιος» στο κέντρο της Αθήνας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε