Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

300 νέοι Θεσσαλονικείς δουλεύουν στα σφαγεία του Αμστερνταμ!

300 νέοι Θεσσαλονικείς δουλεύουν στα σφαγεία του Αμστερνταμ!

Από το δουλειά να΄ναι και ό,τι να΄ναι φτάσαμε και στο…όπου να΄ναι. Η Ελλάδα επιστρέφει στις δεκαετιές του 1950 και του 1960, της μετανάστευσης και του ξεριζωμού.

Είναι ενδεικτικό πως οι Ελληνες δεν μεταναστεύουν πια μεμονομένα αλλά μαζικά.

Χαρακτηριστική η περίπτωση 300 νέων από τη Θεσσαλονίκη οι οποίοι μην έχοντας στον ήλιο μοίρα αποφάσισαν να φύγουν για το Αμστερνταμ για να δουλέψουν στα εκδοροσφαγεία της πόλης.

Η είδηση που δημοσιευει σήμερα ο Αγγελιοφόρος έγινε γνωστή οταν Ολλανδικό δίκτυο ενημέρωσης έκανε ρεπορτάζ στη χώρα μας για το θέμα της μετανάστευσης.

Οπως δήλωσε στο Newsit o πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης “το πρόβλημα της ανεργίας ειναι πράγματι εκρηκτικό στην πόλη μας. Ενας στους δύο νέους είναι άνεργος. Με λύπη πληροφορηθήκαμε το θέμα της μαζικής μετανάστευσης 300 νέων που έφυγαν από την πόλη μας για να δουλέψουν στην κρεταταγορά του Αμστερνταμ οταν ήρθαν να μου πάρουν συνέντευξη Ολλανδοί δημοσιογράφοι”.

Οι νέοι που έφυγαν για το Αμστερνταμ θα δουλέψουν αρχικά για ένα χρόνο καθώς η σύμβαση που έχουν υπογράψει είναι μονοετής.

Είναι πάντως γεγονος πως αυτή τη στιγμή τα γραφεία που μεσολαβούν για να βρουν οι Ελληνες δουλειά σε πόλεις της Ευρώπης τρέχουν και δε φτάνουν.

Το Νewsit επικοινώνησε με ένα τέτοιο γραφείο που έχει την έδρα του στο Μόναχο της Γερμανιας και βρίσκει δουλειές σε Έλληνες στη Γερμανία και την Ολλανδία. Μας είπαν πως επειγόντως ψάχνουν έναν τυλιχτή για να εργαστεί σε ελληνικό εστιάτοριο στο Αμστερνταμ με μισθό 1300 ευρώ ενώ τη διαμονή -διατροφή και ασφάλιση αναλαμβάνει ο εργοδότης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

100.000 Έλληνες ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε