Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

31,2 εκατομμύρια για λουλούδια, αρώματα, αφίσες και … πάρτι – Στον εισαγγελέα το πόρισμα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

– Καταπέλτης το πόρισμα Ρακιντζή
– Δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε απαντούν οι συνδικαλιστές
– Θα αποκαλυφθούν και άλλες περιπτώσεις κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού;

Πραγματικός πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ Κυβέρνησης και ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ ενόψει πώλησης των ΔΕΚΟ και με τη συμμετοχή του δημοσίου ελέω μνημονίου να πέφτει στο 34% στη ΔΕΗ.

Οι συνδικαλιστές αντέδρασαν στο όνομα του κοινού καλού και επικαλούμενοι τον πολίτη και το ότι η ΔΕΗ παρέχει κοινωνική υπηρεσία δήλωσαν έτοιμοι για απεργία διαρκείας.

Ταυτόχρονα άρχισαν να βγαίνουν στη δημοσιότητα μια σειρά σπατάλες στις οποίες κανείς δεν έδινε σημασία επί τουλάχιστον 11 χρόνια. Ίσως δεν είναι τυχαίο ότι … όλα βγαίνουν τώρα.

Από το 1999 ως και το 2011 η ΓΕΝΟΠ λοιπόν εξασφάλισε επιχορηγήσεις 31,2 εκατομμυρίων. Που πήγαν αυτά τα χρήματα;

Σύμφωνα με το πόρισμα του επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης σε ταξίδια, πληρωμές αρωμάτων και δώρων, πληρωμές πάρκινγκ, λουλούδια, περιοδικά που… δεν εκδίδονταν ή δεν αποστέλλονταν πουθενά και άλλα…

Πως απάντησαν οι συνδικαλιστές;

Ότι και ο κ. Επιθεωρητής έχει λάβει επιχορήγηση από τη ΔΕΗ(!) και ότι μέχρι πρότινος δήλωνε αναρμόδιος να ελέγξει μια εταιρεία, δημόσια μεν, αλλά εισηγμένη στο χρηματιστήριο…
Επί της ουσίας απάντηση δεν υπήρξε.

Από την άλλη και ενώ επί 11 χρόνια το κράτος δήλωνε… αναρμόδιο, ξαφνικά δήλωσε αρμόδιο και έκρινε παράνομες τις επιχορηγήσεις.
Ταυτόχρονα ενημερώθηκε το αρμόδιο υπουργείο ότι η ΔΕΗ δεν έκανε ουσιαστικό αλλά τυπικό έλεγχο… και ανακάλυψε ότι προκύπτουν “νομικά θέματα”
Όλα αυτά 11 χρόνια μετά, λίγες μέρες πριν ελέω Μνημονίου το κράτος βγει να βρει αγοραστή για τη ΔΕΗ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε