Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

35,7% ακριβότερο το πετρέλαιο θέρμανσης φέτος – Λίστες αναμονής για την προμήθεια λίγων λίτρων

Τεράστια προβλήματα στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης προκαλεί η απεργία των τελωνειακών. Κουβέρτες, κλιματιστικά και  σόμπες αλογόνου επιστρατεύουν οι πολίτες για να ζεσταθούν.

Ο χειμώνας ήρθε όχι όμως και το πετρέλαιο θέρμανσης η διάθεση του οποίου έπρεπε να έχει ξεκινήσει από το Σάββατο, όμως λόγω της απεργίας των τελωνειακών δεν έχει εκτελωνιστεί ούτε ένα λίτρο.

Ο κόσμος τηλεφωνεί στα βενζινάδικα για να αγοράσει πετρέλαιο θέρμανσης αλλά οπως θα δείτε και στο video η απάντηση που λαμβάνουν είναι πως πρέπει να μπουν σε λίστα αναμονής.

Μόνο στο βενζινάδικο του κυρίου Δημήτρη Μακρυβέλιου υπάρχει λίστα αναμονής με περισσότερα από 30 δελτία παραγγελιών.

Λίστες αναμονής για την προμήθεια λίγων λίτρων πετρελαίου θέρμανσης

Σύμφωνα με τους βενζινοπώλες η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης ξεκινά  φέτος από 90 εώς 95 λεπτά το λίτρο ενώ πέρυσι η τιμή ξεκινήσε από 70 με 72 λεπτά το λίτρο, άρα μιλάμε για αύξηση 35,7%. Βέβαια η τελική τιμή θα οριστικοποιηθεί όταν θα ξεκινήσει η διαδικασία του εκτελωνισμού.
Επι του παρόντος μην ψάχνετε στα βενζινάδικα να δείτε αναρτημένη τιμή για το πετρέλαιο θέρμανσης. Το μόνο που θα δείτε ειναι κενή την τιμή στην πινακίδα.

Πόσο κάνει το πετρέλαιο θέρμανσης; Επί του παρόντος κενές είναι όλες  οι ταμπέλες στα βενζινάδικα

ΜΙΚΡΟΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΠΙΣΤΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΤΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΕΡΑ

Όπως εξηγεί στο Νewsit o Δημήτρης Μακρυβέλιος ” πελάτες μου που πέρυσι και πρόπερσι αγόραζαν 2.000 λίτρα φέτος παραγγέλνουν τη μισή ποσότητα. Πολλοί μας ζητάνε πίστωση και φέτος ειδικά η κατάσταση θα είναι ακόμη πιο δύσκολη λογω της οικονομικής ανέχειας του κόσμου. Προβλέπω ότι το χειμώνα θα τρέχουμε για να παραδίδουμε μικροποσότητες των 300 και 500 λίτρων”.

Σε πολλά νοικοκυριά πάντως έχουν ήδη επιστρατευθεί κουβέρτες και σόμπες αλογόνου ενώ υπάρχει και αύξηση της χρήσης των κλιματιστικών για να αντιμετωπιστεί το κρύο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αλαλούμ με το πετρέλαιο θέρμανσης

Μπλόκο και στην διανομή του πετρελαίου θέρμανσης από την απεργία των τελωνειακών

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε