Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

38 νεκροί το τίμημα της πασχαλινής εξόδου

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ούτε και αυτή η πασχαλινή έξοδος ήταν αναίμακτη. Συνολικά 38 άτομα άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο από το Σάββατο του Λαζάρου έως το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα.

Τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα κατά την περίοδο της πασχαλινής εξόδου σημειώθηκαν στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και μέσα σε κατοικημένες περιοχές προκύπτει από στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Στο επαρχιακό δίκτυο έχασαν τη ζωή τους 17 άνθρωποι και σε κατοικημένες περιοχές 12, ενώ στο εθνικό οδικό δίκτυο σκοτώθηκαν 9 άτομα.

Από τα 38 θανατηφόρα δυστυχήματα, τα δύο, με τρεις νεκρούς, σημειώθηκαν στην εθνική οδό Πατρών- Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Ευζώνων και ειδικότερα στο τμήμα Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Στις εθνικές Αθηνών – Πατρών και Κορίνθου – Τριπόλεως, δεν σημειώθηκε δυστύχημα.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία παρατηρείται μείωση στα θανατηφόρα τροχαία της εξόδου του Πάσχα, σε σχέση με πέρσι, κατά 17,1% από την Παρασκευή, πριν του Λαζάρου, έως και τη Δευτέρα του Πάσχα, και στους νεκρούς κατά 13,6%. Αντίθετα, παρατηρείται αύξηση στα σοβαρά ατυχήματα κατά 11,9% και στα ελαφρά κατά 9,4%.

Οι βαριά τραυματίες παρέμειναν στα ίδια επίπεδα και στους ελαφρά παρατηρείται μείωση κατά 4,6%.

Τα θανατηφόρα δυστυχήματα αποδίδονται από την Τροχαία κυρίως στην υπαιτιότητα των οδηγών και ειδικότερα σε απόσπαση της προσοχής, υπερβολική ταχύτητα, παραβίαση προτεραιότητας και κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε