Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

3η μέρα δίκης της δολοφονίας του Α.Χατζηκωστή

3η μέρα δίκης της δολοφονίας του Α.Χατζηκωστή
Συνεχίστηκε για 3η μέρα η δίκη για την δολοφονία του κύπριου επιχειρηματία και εκδότη Άντη Χατζηκωστή.

 

Κατά την σημερινή μέρα προβλήθηκε και πάλι βίντεο που δείχνει τον άτυχο επιχειρηματία να φεύγει από το κτίριο του Συγκροτήματος “Δίας” ενώ ενδιαφέρον είχε η κατάθεση του γείτονα του θύματος που φαίνεται να είδε τον δράστη.
 
 
Η 3η μέρα λεπτό προς λεπτό:

ΩΡΑ 13:25:

Συμφώνησε η υπεράσπιση για το ποιους μάρτυρες δεν χρειάζεται να εξεταστούν και η διαδικασία θα συνεχιστεί κανονικά αύριο.

 
ΩΡΑ 13:00)
Συνεχίζεται μεταξύ κατηγορούσας αρχής και υπεράσπισης η διαβούλευση για τον τελικό κατάλογο μαρτύρων, με σκοπό να αποφασιστεί ποιοι μάρτυρες θα κληθούν να  εξεταστούν από εδώ και πέρα.
 
ΩΡΑ 12:50
Ολιγόλεπτη διακοπή στην ακροαματική διαδικασία. Η κατηγορούσα αρχή ζητάει αναβολή της δίκης και επανέναρξή της την Παρασκευή. Ο λόγος είναι ότι κατά τη σημερινή ημέρα η διαδικασία ήταν σχετικά γρήγορη και οι αντεξετάσεις ήταν μικρές με αποτέλεσμα να καταθέσουν 8 μάρτυρες. Πριν τη διακοπή οι δικαστές έδωσαν εντολή στην κατηγορούσα αρχή και την υπεράσπιση να συνεννοηθούν για το ποιους μάρτυρες σκοπεύουν να αντεξετάσουν ούτως ώστε να επισπευσθεί η διαδικασία.
 
ΩΡΑ 12:30
 
Κατέθεσε ο Διευθυντής Σύνταξης του συγκροτήματος ΔΙΑΣ, Ζαχαρίας Κυριάκου, ως ο άνθρωπος που συναντήθηκε τελευταίος με τον Άντη Χατζηκωστή λίγο πριν την αναχώρησή του. Η συζήτηση των δύο αντρών επικεντρώθηκε σε θέμα στρατηγικής ανάπτυξης της εφημερίδας Σημερινής
 
ΩΡΑ 12:00
 
Αντεξέταση του Γιώργου Μιχαήλ , Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ και αδελφικός φίλος του θύματος. Η υπεράσπιση επικεντρώνεται στη σχέση του θύματος με τον πρώην σύζυγο της Έφης Παπαϊωάννου-Χατζηκωστη.
 
ΩΡΑ 11:45
 
Κατέθεσε ο δημοσιογράφος Ανδρεάς Αζας, περιγράφοντας συνάντηση που διευθετήθηκε κατ’ απαίτηση της Έλενας Σκορδέλη με το γνωστό επιχειρηματία Αντωνη Φανιέρο προκειμένου ο τελευταίος να αγοράσει μετοχές του συγκροτήματος ΔΙΑΣ. Σύμφωνα με την κατάθεση η Έλενα Σκόρδέλη φαίνεται να εισηγήθηκε στον επιχειρηματία την αγορά μεγάλου πακέτου μετοχών, ώστε μαζί με τις δικές της «να εξασφαλίσει τον έλεγχο του συγκροτήματος». Σύμφωνα πάντα με την κατάθεση ο μεσολαβητής δεν γνώριζε το περιεχόμενο της συνομιλίας με τον Αντωνη Φανιέρο την ώρα της συνάντησης αλλά το πληροφορήθηκε μετά. Στην αντεξέταση ο Ανδρέας Αζάς ρωτήθηκε εάν ο Αντώνης Φανιέρος ανταποκρίθηκε στο αίτημα της κατηγορουμένης. Απάντησε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε την επόμενη μαζί με τον Αντώνη Φανιέρο, τελευταίος του είπε: «Εγώ με τέτοιες δουλειές δεν ασχολούμαι».


 
ΩΡΑ 11:40
 
Κατέθεσε ο μάρτυρας Γρηγόρης Ανδρέου Υπεύθυνος Τεχνολογικού Εξοπλισμού του συγκροτήματος «Διας». Ο κ. Ανδρέου παρουσιάζει το βίντεο του κλειστού κυκλώματος που δείχνει την αναχώρηση του θύματος από το κτήριο του συγκροτήματος προς το σπίτι του τη νύχτα της δολοφονίας.
 
ΩΡΑ 10:50
 
Κατέθεσε ο Σάββας Παπαδημητρίου ο οποίος έκλεισε τα ηλεκτρονικά εισιτήρια για Μολδαβία, του Γρηγόρη Ξενοφώντος και της συζύγου του. Ο Παπαδημητρίου είπε ότι ο Ξενοφόντως ζήτησε εισιτήριο για τις 14/1 με προορισμό τη Μολδαβία, σε απευθείας πτήση αλλά επειδή απευθείας πτήση υπήρχε μόνο στις 17 αναγκάστηκε να ταξιδέψει μέσω Βουδαπέστης. Αν και ο Ξενοφώντος είχε κλείσει εισιτηρίο μετ’ επιστροφής που ποτέ δεν χρησιμοποίησε.
 
ΩΡΑ 10:00
 
Αυτόπτης μάρτυρας, ανέφερε ότι άκουσε δύο δυνατούς ήχους ενώ καθόταν στο καθιστικό. Άνοιξε το παράθυρο και είδε κάποιον να τρέχει στον πεζόδρομο με κατεύθυνση από την οδό Αγίας Ελένης προς τη Βασίλη Μιχαηλίδη. Κρατούσε στα χέρια του μεταλλικό σωλήνα 40 εκατοστών και του φώναξε «είδα σε». Μετά γύρισε και είδε το θύμα αιμόφυρτο και τη σύζυγό του να φωνάζει.
 

Πριν αρχίσει η διαδικασία άλλαξε η αίθουσα στην οποία διεξάγεται για να χωρέσει τον κόσμο που συνέρρευσε και σήμερα για να παρακολουθήσει τη δίκη. 

Διαβάστε επίσης:

Καταθέτει η οικιακή βοηθός του Άντη Χατζηκωστή.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε