Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

3ημερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για το Κυπριακό

3ημερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για το Κυπριακό
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.04.2010 | 12:18
Πρώτη δημοσίευση: 26.04.2010 | 12:18

Ξεκίνησε, σήμερα, υπό την προεδρία του Δημήτρη Χριστόφια η τριήμερη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου για μια εφ'όλης της ύλης συζήτηση των θεμάτων που αφορούν το Κυπριακό.

 
Η συνεδρίαση γίνεται μια βδομάδα, μετά την εκλογή του Ντερβίς Έρογλου στην ηγεσία του ψευδοκράτους και μέσα σε κλίμα διαφωνιών και αντιπαραθέσεων για χειρισμούς του προέδρου Χριστόφια.
 
Οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων αναμένεται να καταθέσουν τις θέσεις και τις εισηγήσεις τους για την τακτική που θα ακολουθηθεί εφεξής.
 
Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ δήλωσε ότι το κόμμα του υποστηρίζει την πρόταση της ισπανικής προεδρίας, η οποία, όπως είπε, προβλέπει τη συνέχιση της παρούσας διαδικασίας των διαπραγματεύσεων με διευρυμένη συμμετοχή, ώστε να εμπλακεί ενεργά η Τουρκία και να παρακαμφθεί η αδιαλλαξία του Έρογλου.
 
Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, με τη σειρά του, απάντησε ότι δεν γνωρίζει για καμιά πρόταση της ισπανικής προεδρίας και ανέφερε ότι το κόμμα του ενδιαφέρεται να συνεχισθεί η διαδικασία των απευθείας διαπραγματεύσεων με τον Ντερβίς Έρογλου, διότι έχει επιτελεσθεί πάρα πολύ έργο μέχρι σήμερα.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο