Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

4,7 τόνοι ακατάλληλα τρόφιμα θα έφταναν στο τραπέζι μας!

4,7 τόνοι ακατάλληλα τρόφιμα θα έφταναν στο τραπέζι μας!

Τεράστια ποσότητα ακατάλληλων για κατανάλωση κρεάτων και τυριών

με προβληματικές και ελλιπείς σημάνσεις κατά παράβαση της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας, κατασχέθηκαν  τις 2 τελευταίες ημέρες από κτηνίατρους της Νομαρχίας Πειραιά.

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ :

    2.100 κιλά χοιρινά οστά λαιμού κατεψυγμένα προέλευσης Γαλλίας και 1.657 κιλά κατεψυγμένα οστά κοτόπουλου που βρέθηκαν με μη προβλεπόμενη σήμανση αναγνώρισης, ιδιοκτησίας της εταιρείας Φλωρίδης ΑΕΒΕΚ. Η εταιρεία άσκησε το δικαίωμα της ένστασης και για την τύχη των προϊόντων θα αποφανθεί τριμελής επιτροπή.

    538 κιλά κατεψυγμένο βοδινό κρέας Δανίας που βρέθηκε με διπλές σημάνσεις επί της συσκευασίας σχετικά με την ημερομηνία λήξης (είχε ημερομηνία λήξης και ως νωπό και ως κατ. προϊόν) και 222 κιλά γραβιέρα εγχώρια σε κεφάλια με ελλιπείς σημάνσεις ως προς τις υποχρεωτικές ενδείξεις στα ΠΟΠ τυριά της εταιρείας Κουρουνιάν – Μιράν ΟΕ. Η εταιρεία παραιτήθηκε του δικαιώματος της ένστασης και τα προϊόντα καταστράφηκαν σύμφωνα με όσα προβλέπει η ισχύουσα Κτηνιατρική Νομοθεσία.

    235 κιλά διάφορα αλλαντικά θερμικής επεξεργασίας από το παντοπωλείο του κ. Σίμου Σταύρου στον Πειραιά. Τα προϊόντα κρίθηκαν ως ακατάλληλα για κατανάλωση λόγω απουσίας κωδικού έγκρισης εγκατάστασης. Ο ιδιοκτήτης άσκησε το δικαίωμα της ένστασης και για την τύχη των προϊόντων θα αποφανθεί τριμελής επιτροπή.

    Και για τις τρεις παραβάσεις η Νομαρχία Πειραιά ενημέρωσε τον αρμόδιο εισαγγελέα αγορανομίας Πειραιά.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε