Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

4 δισ. ευρώ “τρύπα” στα μέτρα βλέπει η Τρόικα – Περνούν φόροι-σοκ και έρχονται νέες μειώσεις μισθών

4 δισ. ευρώ “τρύπα” στα μέτρα βλέπει η Τρόικα – Περνούν φόροι-σοκ και έρχονται νέες μειώσεις μισθών

– Τέλος το επιπλέον αφορολόγητο για όσους έχουν παιδιά
– Μειώσεις μισθών στο Δημόσιο και απολύσεις απαιτούν οι δανειστές
– Περικοπή σε συντάξεις κάτω από τα 1.000 ευρώ
– Κόβουν και τις συντάξεις του ΟΓΑ

Δεν υπήρξε καμία σύγκληση παρά τις προβλέψεις (κυρίως από μέσα ενημέρωσης του εξωτερικού) ότι η τρόικα έρχεται για να “περάσει” τα μέτρα καθώς έχουν ληφθεί πολιτικές αποφάσεις σε ανώτατο επίπεδο.

Σήμερα υπάρχει δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων με το οικονομικό επιτελείο, όμως η πρώτη μέρα έδειξε χάσμα.

Η ελληνική πλευρά μιλάει για “προβληματικά” μέτρα ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, όμως στελέχη της τρόικας ανέβαζαν τη “μαύρη τρύπα” στα μέτρα σχεδόν στα 4 δισεκατομμύρια.

Οι τροϊκανοί επανήλθαν και απαιτούν ακόμη μεγαλύτερες περικοπές σε όλα τα επίπεδα.

Ένα δείγμα γραφής του “κενού” ανάμεσα στις δύο πλευρές, είναι ότι το οικονομικό επιτελείο προσανατολίζεται πλέον στην πλήρη κατάργηση των επιπλέον φοροελαφρύνσεων για όσους έχουν παιδιά. Απόφαση που με έναν πρόχειρο προϋπολογισμό σημαίνει πως άνθρωποι με δύο παιδιά θα βρεθούν να χάνουν ως και 1.400 ευρώ.

Παράλληλα τα επιδόματα περικόπτονται. Ελάχιστοι θα τα λαμβάνουν και αυτά με βάση το εισόδημα, όχι όλοι.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, το ενιαίο επίδομα που θα καταβάλλεται σε κάθε οικογένεια αναμένεται να καθορίζεται ως εξής: Για οικογενειακό εισόδημα έως 10.000 ευρώ θα καταβάλλεται το σύνολο του επιδόματος που θα προβλεφθεί για κάθε παιδί, για εισόδημα από 10.000 έως 20.000 ευρώ τα 2/3 του ποσού, για εισόδημα από 20.000 έως 30.000 ευρώ το 1/3 του ποσού, ενώ για ετήσιο εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ δεν θα καταβάλλεται επίδομα

Ωστόσο οι δανειστές δεν σταματούν εδώ.

Έριξαν ξανά στο τραπέζι την περικοπή συντάξεων ακόμη και για ποσά κάτω των 1.00 ευρώ (κύρια και επικουρική σύνταξη μαζί), αλλά και επιπλέον περικοπή στις συντάξεις του ΟΓΑ για τις οποίες απαιτούν η μείωση να μην είναι 30 αλλά 60 ευρώ το μήνα (να πέσει δηλαδή η σύνταξη στα 300 ευρώ από τα 360), αλλά και περικοπή στα δώρα που λαμβάνουν όσοι παίρνουν σύνταξη ΟΓΑ.

Για να καλυφθεί η “μαύρη τρύπα” στα μέτρα, απαιτούν ξανά μειώσεις (κάποιοι μιλού με ποσοστό 5%) στους μισθούς του Δημοσίου, ενώ έριξαν και πάλι στο τραπέζι το… αγαπημένο τους θέμα, των απολύσεων (15.000) στο Δημόσιο.

Διαβάστε επίσης:
Βόμβα στα ελληνικά νοικοκυριά – Καταργούνται όλα τα οικογενειακά επιδόματα και το αφορολόγητο για κάθε παιδί

Προσβλητικοί οι τροικανοί : Είπαν στον Σαμαρά πως δεν συμφωνούν κι έφυγαν

Ποιοί νέοι φορείς του Δημοσίου καταργούνται ή συγχωνεύονται

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε