Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

4 μέρες πριν τις κάλπες!

4 μέρες πριν τις κάλπες!

Τις τελευταίες τους προεκλογικές ομιλίες συνεχίζουν οι πολιτικοί αρχηγοί λίγο πριν τις κάλπες της 4ης Οκτωβρίου. Σήμερα η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κοτζιά με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

Το βράδυ της Δευτέρας ο πρωθυπουργός Κ.Καραμανλής μίλησε στη Ρόδο. Με το σύνθημα «καμία ψήφος χαμένη, καμία ψήφος χαρισμένη» ο πρωθυπουργός άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ για τις οικονομικές εξαγγελίες του, ενώ νωρίτερα, από τη Μυτιλήνη έστειλε αυστηρό μήνυμα στην Τουρκία.

Ο πρωθυπουργός ζήτησε  «συμμετοχή, συστράτευση, συσπείρωση» και κάλεσε όλους τους πολίτες να ψηφίσουν την Κυριακή. «Όλοι παρόντες. Μπορούμε να νικήσουμε».

Είπε ακόμη ότι η οικονομική πολιτική της ΝΔ «παρουσιάζεται με ανοιχτά χαρτιά», ενώ κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για «κλειστά χαρτιά» και «αόριστη πολιτική».

 

Προσκλητήριο ενότητας προς όλους στους Έλληνες και τις Ελληνίδες απηύθυνε τη Δευτέρα, με δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου το μήνυμά του δεν αφορά μόνο στην Κυριακή των εκλογών, αλλά και την επόμενη μέρα.  Στις 5 Οκτωβρίου, είπε, ο ίδιος προτίθεται να καλέσει σε συνεννόηση όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του τόπου προκειμένου να συζητηθούν τα αυτονόητα που πρέπει να γίνουν πράξη.


Στους εργαζόμενους, τους υπαλλήλους, τους συνταξιούχους και «τους ιδιοκτήτες μικρών μαγαζιών, που μέχρι τώρα ψήφιζαν ΝΔ ή ΠΑΣΟΚ» απευθύνθηκε τη Δευτέρα από την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, καλώντας τους να δώσουν την ψήφο τους στο ΚΚΕ.

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν προκάλεσαν μόνο ζημιά στην τσέπη σας, δεν σας ταλαιπώρησαν μόνο με την πολιτική τους στην κοινωνική ασφάλιση, στην παιδεία και την υγεία, στην εξωτερική πολιτική. Σας χτύπησαν αλύπητα, προσπαθώντας να επιβάλλουν παντού την αντίληψη ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δεν υπάρχει φιλολαϊκή λύση. Ότι η μόνη επιλογή που μπορεί να κάνετε είναι ανάμεσα στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ», είπε η Αλ.Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Αν πριν 20 και 25 χρόνια είχε νόημα να ψάχνει κανείς που είναι η διαφορά ανάμεσα στην ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμιά αξία σήμερα.»

 

«Έρχομαι στην ακριτική αυτή περιοχή της Ελλάδος για να δώσω το μήνυμα της αισιοδοξίας και να μεταφέρω την αγάπη και την υποχρέωση του Κέντρου προς αυτή την Περιφέρεια. Όσοι πιστεύουν ότι θα εκχωρήσουμε την επικυριαρχία σε αυτό εδώ τον τόπο, κάνουν λάθος μεγάλο. Ανατέλλει μια νέα εποχή για τη Θράκη», δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, κατά την άφιξή στο αεροδρόμιο Δημόκριτος της Αλεξανδρούπολης.

Λίγο αργότερα, σε δηλώσεις του στην Κομοτηνή, όπου είναι υποψήφιος και πραγματοποίησε την κεντρική του ομιλία, ο κ. Καρατζαφέρης δήλωσε ότι «ο ΛΑΟΣ είναι ένα κόμμα που ψηφίζεται τόσο από Έλληνες χριστιανούς όσο και από Έλληνες μουσουλμάνους. Απαντώντας στα δημοσιεύματα που με θέλουν εχθρό της Τουρκίας έχω να πω ότι δεν είναι εχθρός κανενός αυτός που επιζητά την αξιοπρέπεια της χώρας του».


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε