Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

40 απολύσεις ανά εργάσιμη ώρα στην Αθήνα!

Στο υδροκέφαλο ελληνικό κράτος η πρωτεύουσα “τραβάει” κανονικά το άρμα της ανάπτυξης της χώρας. Σήμερα το “άρμα έχει κολλήσει” όπως δείχνουν οι αριθμοί…

Αποκαλυπτικοί οι αριθμοί στο ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας. Στην Αθήνα, όπου τις τελευταίες δεκαετίες έχει συρρεύσει η πλειοψηφία του ελληνικού πληθυσμού, παράγεται πάνω από το μισό του ΑΕΠ της χώρας.

Σήμερα, η πρωτεύουσα έχει 200.000 ανέργους, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ 12 ετίας. Υπολογίζεται ότι γίνονται 40 απολύσεις ανά εργάσιμη ώρα!

Κάθε μήνας που περνάει από τις καταθέσεις στις τράπεζες των Αθηνών, αποσύρονται 1,33 δισ. ευρώ. Στο τελευταίο 12μηνο έχουν αποσυρθεί καταθέσεις ύψους 16 δισ. ευρώ.

Η οικοδομική δραστηριότητα έχει κάνει βουτιά με μείον 2.000 οικοδομικές άδειες μέσα σε έναν χρόνο – πτώση 26% στο δωδεκάμηνο- , ενώ φέτος οι αντιπροσωπείες αυτοκινήτων θα πουλήσουν ως 60.000 λιγότερα ΙΧ σε σχεση με το 2008. Η πτώση στο έτος υπολογίζεται στο 45%.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ η Ελλάδα σήμερα πληρώνει πολύ ακριβά την ανάπτυξη της Αθήνας σε βάρος της περιφέρειας και τον υδροκεφαλισμό του ελληνικού κράτους. Επίσης πληρώνει πολύ ακριβά το γεγονός ότι παραμελήθηκαν όλες οι άλλες δραστηριότητες – γεωργία, βιοτεχνία, παραγωγή – για να αναπτυχθούν ασσύμετρα οι υπηρεσίες που ευδοκιμούν στην πρωτεύουσα η οποία δεν παράγει τίποτα.

Ακριβώς ο τριτογενής τομέας – υπηρεσίες και εμπόριο που στηρίζουν οι μισθωτοί – είναι αυτός που υποφέρει περισσότερο σήμερα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε