Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

40% εξοικονόμηση καυσίμων με την…υδρογονοκίνηση!

Τι είναι η υδρογονοκίνηση, πόσο κοστίζει και πόσο ασφαλής είναι. Η μετατροπή γίνεται σε βενζινοκίνητα, πετρελαιοκίνητα ακόμη και υγραεριοκίνητα οχήματα χωρίς παρενέργειες στην αξιοπιστία του κινητήρα.

Την ώρα που η βενζίνη κοντεύει να ξεπεράσει το φράγμα των 2 ευρώ ανά λίτρο χιλιάδες οδηγοί στρέφονται στα εναλλακτικά καύσιμα προκειμένουν να εξοικονομήσουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούν.

Τι είναι η υδρογονοκίνηση;
Η Υδρογονοκίνηση είναι μια σχετικά πρόσφατη τεχνολογία υβριδικής κίνησης, η οποία συντελεί στην μείωση κατανάλωσης καυσίμου, με καθαρότερα παράγωγα για το περιβάλλον.

Πώς λειτουργεί ;
Οπως δήλωσε στο Newsit o ιδιοκτήτης της Caragate Δημήτρης Καραντάσιος “η υδρογονοκίνηση λειτουργεί μέσω ενός σχετικά απλού συστήματος, το οποίο τροφοδοτείται με απλό αποσταγμένο νερό. Ετσι επιτυγχάνεται η παραγωγή καθαρού υδρογόνου. Το νερό διασπάται στα αέρια συστατικά μέρη του, το υδρογόνο (H2) και οξυγόνο (O). Το παραγόμενο Υδρογόνο κατευθύνεται προς το θάλαμο καύσης, όπου αναμιγνύεται με το καύσιμο του αυτοκινήτου. Καθώς το Υδρογόνο έχει μεγάλη θερμική αξία, αναμιγνυόμενο με το καύσιμο του κινητήρα επιτρέπει την ευκολότερη και γρηγορότερη ανάφλεξη του μίγματος.

Πως γίνεται η μετατροπή των οχημάτων σε υδρογονοκίνητα;
Είναι μια απλή τεχνολογία, της οποίας η εγκατάσταση μπορεί να γίνει σε κάθε αυτοκίνητο ενώ δεν απαιτεί εκτεταμένες μετατροπές όπως τα περισσότερα συστήματα εναλλακτικού καυσίμου. Επισης είναι 100% αξιόπιστο και ασφαλές για το αυτοκίνητο μας εξηγεί o τεχνικός διευθυντής της Cargate Kωνσταντίνος Κουκουμελίδης.

Πόσο κοστίζει η εγκατασταση και πόσα χρήματα εξοικονομούμε;
Η εγκατάσταση της υδρογονοκίνησης κοστίζει από 800 εως 1.500 ευρώ ανάλογα με τον κινητήρα του αυτοκινήτου  ωστόσο η εξοικονόμηση που έχουμε στα καύσιμα είναι της τάξης του 25% με 40%. Γίνεται καθαρότερη καύση και επομένως και μείωση της κατανάλωσης με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να διανύει περισσότερα χιλιόμετρα ανά λίτρο, μειώνοντας παράλληλα την ποσότητα των ρύπων που απελευθερώνονται στην εξάτμιση. Επίσης βοηθά στην απομάκρυνση των υπολειμμάτων του άνθρακα από το εσωτερικό της μηχανής και την αποτροπή της δημιουργίας νέων. Εξίσου σημαντικό είναι πως τα υπολείμματα της καύσης του Υδρογόνου είναι καθαρό νερό.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Όλα όσα θέλετε να ξέρετε για να μετατρέψετε το αυτοκίνητό σας σε υγραεριοκίνητο – Δείτε ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ!

Γέμισαν με ακριβά τζιπ τα ηλεκτρολογεία που τα μετατρέπουν σε υγραεριοκίνητα – Δείτε φωτογραφίες

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε