Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

40 μέρες από το θάνατο του βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα

40 μέρες από το θάνατο του βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα

Σε βαρύ πένθος τελέστηκε το τρισάγιο για της 40 μέρες από το θάνατο του Έλληνα βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα, τον οποίον σκότωσαν Αλβανοί εθνικιστές επειδή μιλούσε ελληνικά.

Το τρισάγιο τελέστηκε στη ελληνική γλώσσα ενώ πανό που κρατούσαν βορειοηπειρώτες έγραφαν: ‘”Η γη μας είναι η ψυχή μας, δεν πωλείται – δεν χαρίζεται – δεν απαλλοτριώνεται” ενώ δεν εκφωνήθηκαν ομιλίες.

Στο τρισάγιο που τελέστηκε στην εκκλησία των Αγίων Πάντων απο τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου Δημήτριο, παραβρέθηκαν πολιτικοί των δυο χωρών.  Στη λιτή εκδήλωση μνήμης παραβρέθηκαν απο την Ελλάδα η γραμματέας του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δημητρακοπούλου-Σιούνα, ο πρόεδρος της Νεολαίας του κόμματος, Κώστας Πανταζής, και ο βουλευτής Ιωαννίνων, Μιχάλης Παντούλας. Η ΝΔ εκπροσωπήθηκε από τον βουλευτή Πιερίας, Κώστα Κουκοδήμο και το ΛΑΟΣ από τον υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Άδωνι Γεωργιάδη. Την αλβανική πλευρά εκπροσώπησαν ο βουλευτής του κόμματος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Ευάγγελος Ντουλε και ο πρόεδρος του κόμματος ΜΕΓΑ, Θωμά Μήτσο.

Στη συνάντηση που είχε το Σάββατο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών Ιωάννης Ζέπος με τον πρωθυπουργό Σαλι Μπερίσα, του μετέφερε την ανησυχία που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα για τον περιστατικό ενώ ο Μπερίσα του τόνισε ότι κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ
Αλβανία: Δολοφόνησαν ομογενή γιατί μιλούσε ελληνικά
Δεν κοπάζει η οργή για την άναδρη δολοφονία ομογενή στην Αλβανία
Παραδόθηκε ο δολοφόνος του ομογενή από τη Χιμάρα
Χωρίς προκλήσεις έγινε το τρισάγιο του ομογενή στη Χιμάρα
 

 


Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε