Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

400.000 ευρώ για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της Νίκαιας

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η ανάπλαση του κέντρου της Νίκαιας, όπου βρίσκεται και ο τόπος θυσίας του λαού της Κοκκινιάς, το ιστορικό «μπλόκο», δρομολογήθηκε με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης της περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου και του δημάρχου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργου Ιωακειμίδη.

Στο πλαίσιο του έργου θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις ανάπλασης στους περιβάλλοντες του χώρου πεζόδρομους, οι οποίοι, λόγω του μεγάλου όγκου επισκεπτών που δέχονται, με την πάροδο των χρόνων έχουν υποστεί φθορές. Επίσης, παρεμβάσεις θα γίνουν και στους κοινόχρηστους χώρους του προσφυγικού συνοικισμού, που αποτελεί και το ιστορικό κέντρο της Νίκαιας.
Αναλυτικότερα, για το έργο και τη σημασία του για την περιοχή, μιλά στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Ιωακειμίδης, δήμαρχος Νίκαιας από το 2011. Υπογραμμίζει ότι πρόκειται για την ανάπλαση του «εσωτερικού» κοινόχρηστου χώρου τεσσάρων συγκροτημάτων, από το σύνολο των περισσοτέρων από 100 διώροφων κτιρίων (με 12 διαμερίσματα το καθένα) που κτίστηκαν το 1927-1928 για την στέγαση των προσφύγων. Διευκρινίζει ότι η ανάπλαση, με διαμόρφωση σε χώρο αναψυχής με παγκάκια, φωτισμό και δενδροφύτευση, αφορά στο χώρο όπου διατηρούσαν τα πλυσταριά και τις τουαλέτες. Ο κ. Ιωακειμίδης αναφέρει, ότι όλα αυτά τα κτίσματα σήμερα παρακμάζουν εγκαταλειμμένα στην πλειονότητά τους και απαιτούν παρεμβάσεις, Τονίζει ότι το έργο είχε συμπεριληφθεί στο ΕΣΠΑ της περιόδου 2007-20014, αλλά «αποτάχθηκε από την τότε κυβέρνηση Σαμαρά για να ενταχθεί σήμερα από την κ. Δούρου, αμέσως όταν υπεβλήθηκε το αίτημα μας».

Τέλος, το έργο, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής, ενώ έχει δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε