Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

400 πτήσεις από και προς την Κύπρο επηρεάστηκαν λόγω των ελεγκτών στην Ελλάδα

Προβλήματα και σε άλλες χώρες, όπως στην Κύπρο, προκαλεί η “λευκή απεργία” των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα.

Συνολικά 400 πτήσεις, 198 αναχωρήσεις και 202 αφίξεις από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου, προς και από διάφορους ευρωπαϊκούς προορισμούς, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έχουν επηρεαστεί από τα ξημερώματα της Κυριακής, λόγω της «λευκής απεργίας», στην οποία έχουν προχωρήσει οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα.
 
Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της «Hermes Airports Ltd», Αδάμος Ασπρής, ανέφερε ότι «δυστυχώς, λόγω της διαφοροποίησης του συστήματος λειτουργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην Ελλάδα, επηρεάζεται και σήμερα το πρόγραμμα διεξαγωγής πτήσεων από και προς τα δύο διεθνή αεροδρόμια της Κύπρου».
 
Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, «ένεκα του γεγονότος ότι οι περισσότερες προγραμματισμένες πτήσεις για σήμερα αφορούν ξένες αεροπορικές εταιρείες, και όχι κυπριακές, για τις οποίες ισχύει η παράνομη απαγόρευση της Τουρκίας για διέλευση μέσω του τουρκικού εναέριου χώρου, αναμένεται να υπάρξει βελτίωση της κατάστασης. Με βάση τα στοιχεία του Κέντρου Επιχειρήσεων της Hermes Airports, από τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν παρουσιάστηκε το πρόβλημα, έχουν επηρεαστεί συνολικά 400 πτήσεις», διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για 198 αναχωρήσεις και 202 αφίξεις.
 
Ανέφερε ακόμη ότι στη Λάρνακα έχουν επηρεαστεί συνολικά 320 πτήσεις και στην Πάφο 80. Από τις 400, που έχουν επηρεαστεί έως στιγμής, έχουν ακυρωθεί 29 αναχωρήσεις και 26 αφίξεις, όλες από και προς το διεθνές αεροδρόμιο Λάρνακας. Οι υπόλοιπες πτήσεις πραγματοποιούνται με καθυστέρηση, η οποία κυμαίνεται από 45 λεπτά έως και 5 ώρες.
 
Ο εκπρόσωπος Τύπου των αεροδρομίων της Κύπρου εξήγησε ότι «όλες οι περιπτώσεις αφορούν πτήσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν από και προς διάφορους ευρωπαϊκούς προορισμούς και κυρίως, από και προς τα αεροδρόμια της Ελλάδας».
 
Σημείωσε, επίσης, πως «οι επηρεαζόμενες αερογραμμές έχουν ήδη αναδιαμορφώσει σχετικά το πρόγραμμά τους».
 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε