Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

40άρια και σήμερα σε όλη την χώρα – Μέχρι την Τετάρτη θα έχουμε καύσωνα

EUROKINISSI

Στο κόκκινο ο υδράργυρος και σήμερα Κυριακή με τη θερμοκρασία να σκαρφαλώνει στους 40 βαθμούς και να έχουμε έτσι “επισήμως” τον πρώτο καύσωνα του φετινού καλοκαιριού.

Άρον άρον για τις παραλίες θα κινήσουν οι Αθηναίοι καθώς η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 ως και 39 βαθμούς Κελσίου. Λίγο περισσότερη δροσιά θα έχουμε στα παραθαλάσσια σημεία. Ούτε το αεράκι θα είναι πολύ ελπιδοφόρο καθώς θα πνέει δυτικό 3 με 4 μποφόρ.

Ζέστη και στη Θεσσαλονίκη, με θερμοκρασίες από 24 έως 36 βαθμούς Κέλσιου. Από το μεσημέρι θα έχουμε τοπικές νεφώσεις και ενδέχεται να σημειωθούν καταιγίδες στα ορεινά.

Ως και 38 βαθμούς Κέλσιου θα ανέβει ο υδράργυρος αι σε Μακεδονία και Θράκη, ενώ δεν αποκλείονται οι τοπικές καταιγίδες στα ορεινά. Πέφτουν οι άνεμοι που θα πνέουν από δύο ως τέσσερα μποφόρ.

Ως 36 βαθμοί στο Ιόνιο, στη δυτική Στερεά, την Ήπειρο και τη δυτική Πελοπόννησο. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ και στα νότια τοπικά ως και έξι μποφόρ.

Θα “ψηθούν” Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησος. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 ως 39 αλλά και 40 βαθμούς στα νότια. Πάντως και εδώ ίσως έχουμε τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 4 μποφόρ.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς και τοπικά έως 36 βαθμούς Κέλσιου. Στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε θερμοκρασίες ως 36 βαθμών με τους ανέμους ως και 6 μποφόρ τοπικά.

Η ζέστη συνεχίζεται και τη Δευτέρα, που πάλι ο υδράργυρος θα βρεθεί κοντά στους 40 βαθμούς, με μόνο ελπιδοφόρο σημείο το βοριαδάκι που θα φυσάει.

Συγκεκριμένα για αύριο Δευτέρα ο καιρός θα είναι αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.  Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4, στα πελάγη βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: σε υψηλά επίπεδα στην ανατολική χώρα, όπου κατά τόπους στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 38-39 βαθμούς Κέλσιου.

Καμίνι η χώρα την Τρίτη, όταν η θερμοκρασία θα ανέβει στους 40 βαθμούς, ενώ από Τετάρτη θα έχουμε μικρή πτώση της θερμοκρασίας στα δυτικά. Στα ανατολικά της χώρας το σκηνικό θα είναι το γνωστό: Υγρασία και καύσωνας.

Μικρή πτώση θα έχουμε την Πέμπτη σε όλη τη χώρα.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως και έξι μποφόρ.

Αναλυτικά ο καιρός στη σελίδα του Newsit

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε