Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

42 συλλήψεις για τα επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

42 συλλήψεις για τα επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
– Οι κουκουλοφόροι αμαύρωσαν τις ειρηνικές πορείες των μαθητών στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
– Τρείς τραυματίες – Κλειστό έως την Τρίτη στις 7 το πρωι το κέντρο της Αθήνας
ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ
 
 

Προσπάθησαν και το μεσημέρι ανεπιτυχώς να διαλύσουν και να αμαυρώσουν την ειρηνική πορεία μαθητών και δημοσίων υπαλλήλων στη μνημη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αργότερα τα κατάφεραν. Μολότωφ στο Σύνταγμα. Οδοφράγματα στην Πανεπιστημίου. Εκαψαν ένα περίπτερο στην Κοραή. Πετροπόλεμος στα Προπύλαια μεταξύ των γνωστών κουκουλοφόρων και ανδρών της αστυνομίας. 

Τα γεγονότα μετά μεταφέρθηκαν στα Εξάρχεια όπου εκεί οι ομάδες νεαρών έπαιζαν κλεφτοπόλεμο με τα ΜΑΤ, χωρίς να λείπουν οι στιγμές έντασης. Μάλιστα, άναψαν φωτιές και έστησαν οδοφράγματα στην πλατεία των Εξαρχείων, με τους κατοίκους να βγαίνουν στα μπαλκόνια και να φωνάζουν προς τα ΜΑΤ να φύγουν έτσι ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα. 

Ο κλεφτοπόλεμος συνεχίστηκε λίγο αργότερα στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος στη διασταύρωση των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου. Στο ίδιο σημείο νωρίτερα είχε συγκεντρωθεί πλήθος μαθητών και όχι μόνο για να ανάψουν ένα κεράκι στη μνήμη του 15χρονου παιδιού.

Στο Σύνταγμα πριν από τις 20:00 μία ομάδα 50 νεαρών πιθανότατα μαθητές άρχισαν να πετούν πέτρες και νεράτζια προς τους αστυνομικούς μπαινοβγαίνοντας στα σκαλιά της εισόδου του ΜΕΤΡΟ. Μετά από επιχείρηση της αστυνομίας, 8 από την ομάδα προσήχθησαν και τα επεισόδια έληξαν κι αυτά με έναν νεαρό να έχει τραυματιστεί ελαφρώς.

Εως αυτή την ώρα όσοι επιχειρούν να μπουν στα Εξάρχεια περνούν από εξονυχιστικό έλεγχο, ενώ η αστυνομία έχει κάνει 96 προσαγωγές εκ των οποίων οι 42 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Οι εικόνες των επεισοδίων και των καταστροφών έκαναν και πάλι τον γύρο του κόσμου. Και οι Αθηναίοι θα έχουν το δικαίωμα να εξασκήσουν το δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης από αύριο στις 7 το πρωί. Μέχρι τότε το κέντρο θα είναι αποκλεισμένο για τα ΙΧ.

ΩΡΑ 19.25 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΔΟΘΕΙ ΣΤΙΣ ΦΛΟΓΕΣ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

Νωρίτερα, τρία άτομα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία για τις πρώτες βοήθειες, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν νωρίτερα στα Προπύλαια.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για έναν πολίτη τον οποίον ξυλοκόπησαν νεαροί στο Πάρκο του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Αθηναίων, επειδή τον θεώρησαν ως αστυνομικό της Ασφάλειας, μια γυναίκα που έπαθε σοκ όταν έσκασε δίπλα της φωτοβολίδα στη διασταύρωση των οδών Ιπποκράτους και Πανεπιστημίου και ακόμα έναν άνδρα που βρέθηκε τραυματισμένος στη γωνία Αιόλου και Σταδίου, όπου όμως δεν υπήρχαν αστυνομικοί και δεν γνωρίζουν τις συνθήκες τραυματισμού του.

ΩΡΑ 18.30 ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΚΑΔΟΥΣ

ΩΡΑ 18.20 ΟΔΟΦΡΑΓΜΑ ΜΕ Ο,ΤΙ ΒΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

ΩΡΑ 18.15 ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΩΡΑ 17.50 Διαδηλωτές ρίχνουν μολότωφ στους αστυνομικούς ΦΩΤΟ NEWSIT

ΩΡΑ 17.34  ΙΣΧΥΡΕΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΩΡΑ 16.00 Αστυνομικοί επιχειρούν εναντίον των κουκουλοφόρων ΦΩΤΟ NEWSIT

ΩΡΑ 16.00 ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΕΝΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΦΩΤΟ NEWSIT

ΩΡΑ 15.50 ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΚΑΔΟ ΦΩΤΟ NEWSIT

Συνολικά 5.000 αστυνομικοί έχουν ακροβολιστεί στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Νωρίτερα κουκουλοφόροι προξένησαν φθορές σε στάσεις λεωφορείων στη Σταδίου στο ύψος της Παλιάς Βουλής και έσπασαν κάμερες ασφαλείας δύο τραπεζών στην πλατεία Κλαυθμώνος. Ανάλογα περιστατικά σημειώθηκαν στα Χαυτεία στη συμβολή Σταδίου και Αιόλου, όταν περίπου 400 κουκουλοφόροι προξένησαν φθορές σε βιτρίνες καταστημάτων. Πέτρες από πλήθος νεαρών δέχθηκε διμοιρία των ματ στη διασταύρωση Πανεπιστημίου και Εμμανουήλ Μπενάκη. Λίγο αργότερα εκτεταμένα επεισόδια ξέσπασαν έξω από το ξενοδοχεία Μεγάλη Βρετανία, όπου διμοιρίες των ΜΑΤ βρέθηκαν σε κλοιό διαδηλωτών. Με χειροβομβίδες κρότου λάμψης απάντησαν οι αστυνομικοί.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ

ΩΡΑ 13.35 ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

ΩΡΑ 13.25 Μικροσυμπλοκές Σταδίου και Φιλελλήνων

ΩΡΑ 13.25 ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

ΩΡΑ 13.00 Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΣΗΣ ΣΤΑ ΧΑΥΤΕΙΑ ΦΩΤΟ NEWSIT

ΩΡΑ 13.00 Ενταση στα Χαυτεία μεταξύ Αιόλου και Σταδίου

ΩΡΑ 12.45 Κουκουλοφοροι πέταξαν νεράτζια στην πλευρά του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ΦΩΤΟ NEWSIT

ΩΡΑ 11.50 ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΦΩΤΟ NEWSIT

Μαθητικές πορείες σε πολλές άλλες πόλεις της χώρας.

Μεγάλη πορεία μαθητών από διάφορα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πραγματοποιείται στους δρόμους της Τρίπολης. Πορεία μαθητών και στο Ναύπλιο, όπου ακολούθησε καθιστική διαμαρτυρία έξω από τη διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας.

Οι πορείες και οι εκδηλώσεις στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, δύο χρόνια από τη δολοφονία του, θα είναι τουλάχιστον 25 στην Αθήνα, ενώ έχουν προγραμματιστεί άλλες 27 σε ολόκληρη τη χώρα.

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί από τις 10.00 έως τις 07.00 το πρωί αύριο, ενώ απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων από τις 06.00 σήμερα το πρωί έως τις 07:00 το πρωί της Τρίτης στις εξής οδούς και λεωφόρους του Δήμου Αθηναίων:

* Αλεξάνδρας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και τις καθέτους αυτής
* Σταδίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής
* Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής
* Βασιλίσσης Όλγας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής
* Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής
* Αμαλίας, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής
* Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της, καθώς και στις καθέτους αυτής
* Συγγρού, στο τμήμα μεταξύ των οδών Αθ.Διάκου και της Λεωφόρου Βασ. Όλγας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
* Πατησίων, στο τμήμα μεταξύ των οδών Κοδριγκτώνος και Πανεπιστημίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής
* Πειραιώς, στο τμήμα της από την Ιερά Οδό έως την πλατεία Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής
* Βασ.Σοφίας, στο τμήμα μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Κων/νου και Αμαλίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και στις καθέτους αυτής
* Ρηγίλλης, στο τμήμα μεταξύ των Λεωφόρων Βασ. Γεωργίου Β’ και Βασ.Σοφίας
* Υψηλάντου, στο τμήμα μεταξύ των οδών Μ.Πετράκη και Ηροδότου
* Κόκκαλη, σε όλο το μήκος της
* Μάρνη, στο τμήμα από την πλατεία Βάθης έως την οδό Πατησίων
* Στουρνάρη, στο τμήμα μεταξύ των οδών Ζαΐμη και Γ’ Σεπτεμβρίου
* Μπουμπουλίνας, στο τμήμα μεταξύ των οδών Στουρνάρη και Βασ. Ηρακλείου
* Γ’ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα από την οδό Μάρνη έως την πλατεία Ομονοίας, καθώς και στις καθέτους αυτής
    • Οι δρόμοι γύρω από τις πλατείες Ομονοίας, Συντάγματος, Κοτζιά, Κάνιγγος
Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής παρακαλεί τους οδηγούς των οχημάτων, για την εξυπηρέτησή τους και την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κίνησή τους στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε