Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λίγα Σύννεφα 20 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

437 ελληνόπουλα σε πρόγραμμα απεξάρτησης από το διαδίκτυο

437 ελληνόπουλα σε πρόγραμμα απεξάρτησης από το διαδίκτυο
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.09.2012 | 22:30

Πού πρέπει να απευθυνθείτε για θέματα εξάρτησης αλλά και ασφάλειας στο διαδίκτυο.

Θέματα εξάρτησης από το διαδίκτυο (σε ποσοστό 36%), πληροφορίες για την ασφάλεια στο διαδίκτυο (30%) και προβλήματα με τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως ψευδή προφίλ, ιδιαίτερα στο «Facebook» (11%), απασχόλησαν κυρίως τη Γραμμή Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που παρουσίασε τα σχετικά στατιστικά στοιχεία του 18μήνου 1/1/2011- 30/6/2012.

Συγκεκριμένα, η Γραμμή Βοηθείας δέχτηκε κατά την περίοδο λειτουργίας της από τον Ιανουάριο 2011 έως και τον Ιούνιο 2012 συνολικά 2.440 αιτήματα. Τα 82% προήλθαν μέσα από τηλεφωνική επικοινωνία στον αριθμό χωρίς χρέωση 800 11 80015, ενώ ένα ποσοστό της τάξης του 18% επέλεξε να επικοινωνήσει ηλεκτρονικά στη διεύθυνση help@saferinternet.gr.

Η πλειονότητα των αιτημάτων (78%) προήλθε από ενήλικες (κυρίως γονείς), ενώ οι επαγγελματίες και οι ανήλικοι που απευθύνθηκαν στη γραμμή ήταν 10% και 12% αντίστοιχα.

Μετά την εξάρτηση, την ασφάλεια και τα κοινωνικά δίκτυα, η Γραμμή δέχτηκε αιτήματα/αναφορές για κλοπή προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο (4%), επικίνδυνο ψηφιακό περιεχόμενο (4%), διαδικτυακή βία/εκφοβισμό (4%), οικονομικές απάτες (2%), σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων (1%), ανορεξία (1%), εκβιασμό (0,4%), πρόθεση για αυτοκτονία/αυτοτραυματισμό (0,3%) κ.α.

Το προσωπικό της Γραμμής Βοηθείας παρείχε ψυχολογική υποστήριξη και συμβουλευτική και έδωσε ανάλογες πληροφορίες σε 1.402 αναφορές. Επιπλέον, 437 περιπτώσεις (γονείς ή/και έφηβοι) παραπέμφθηκαν στα ιατρεία της Μονάδας Εφηβικής Υγείας, ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμά της για τους εφήβους με υπερβολική ενασχόληση στο Διαδίκτυο. Τέλος, 407 περιπτώσεις παραπέμφθηκαν στη γραμμή καταγγελιών Safeline.gr και στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ή σε άλλους αρμόδιους φορείς αντίστοιχα με τη φύση της αναφοράς (π.χ. καταναλωτικές οργανώσεις).

Η Γραμμή Βοηθείας του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου απευθύνεται σε εφήβους και στις οικογένειές τους. Μπορεί κανείς να επικοινωνήσει, είτε καλώντας στον αριθμό χωρίς χρέωση για αστικές και υπεραστικές κλήσεις 800 11 800 15, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 09:00 - 15:00, είτε αποστέλλοντας ηλεκτρονικό μήνυμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ανησυχούν οι ευρωπαίοι για τους κινδύνους στο Διαδίκτυο

Συμπεριφορές χρηστών στο διαδίκτυο υποδηλώνουν κατάθλιψη!Tags: FACEBOOK


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Το Facebook θέλει να “μπει” στο μυαλό μας Το Facebook θέλει να “μπει” στο μυαλό μας
  2. Το Facebook ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές! Το Facebook ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές!
  3. Αλλαγές στο Facebook μετά την live δολοφονία ηλικιωμένου! Αλλαγές στο Facebook μετά την live δολοφονία ηλικιωμένου!
  4. Νεκρός ο εν ψυχρώ εκτελεστής του Κλίβελαντ! Αυτοκτόνησε μετά από καταδίωξη Νεκρός ο εν ψυχρώ εκτελεστής του Κλίβελαντ! Αυτοκτόνησε μετά από καταδίωξη
  5. 50.000 δολάρια για το  κεφάλι  του ψυχρού εκτελεστή! Ανέβασε δολοφονία στο facebook [vids] 50.000 δολάρια για το "κεφάλι" του ψυχρού εκτελεστή! Ανέβασε δολοφονία στο facebook [vids]
  6. Το Facebook ξεκινάει να κλείνει τα ψεύτικα προφίλ! Το Facebook ξεκινάει να κλείνει τα ψεύτικα προφίλ!