Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

47 τα κρούσματα με τον ιό του Δυτικού Νείλου

Με ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ διευκρινίζει ότι το σύνολο ασθενών με εργαστηριακή διάγνωση λοίμωξης από τον ιό του “Δυτικού Νείλου” είναι 47, ενώ τρία είναι μέχρι στιγμής τα θύματα του ιού.

Στους 47 ανεβάζει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων τους ασθενείς που ταυτοποιήθηκαν με τον ιό του “Δυτικού Νείλου”.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ έως σήμερα το πρωί, από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του “Δυτικού Νείλου”, 15 είχαν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και 28 νοσηλεύονταν ακόμη, από τους οποίους οι 7 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τέλος, ένας από τους ασθενείς δεν έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.

Επειδή το τελευταίο τριήμερο διαπιστώθηκε αισθητή αύξηση των κρουσμάτων, κατά τη διάρκεια σύσκεψης που έγινε τη Δευτέρα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αποφασίστηκε η διεύρυνση των μέτρων που ήδη υλοποιούνται.

Ειδικότερα αποφασίστηκε:

1. Εντατικοποίηση, επέκταση και εστίαση των πρόσθετων παρεμβάσεων κωνωποκτονίας (ακμαιοκτονία) με προτεραιότητα στις περιοχές όπου έχουν σημειωθεί τα κρούσματα σε συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με τις εμπλεκόμενες Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις καθώς και στις περιοχές με αυξημένη συγκέντρωση κουνουπιών φορέων

2. Περαιτέρω ενημέρωση των κατοίκων για λήψη ατομικών και ομαδικών μέτρων προστασίας, μέσα από συνεργασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Δ/νσεων Δημόσιας Υγείας των Νομαρχιών, Κέντρων Υγείας των αντίστοιχων περιοχών και λοιπών τοπικών υγειονομικών φορέων. Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιηθεί και σχετική ημερίδα την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010 στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου “Γ. Παπαγεωργίου” την οποία διοργανώνει το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με την 3η και 4η ΥΠΕ Κεντρικής Μακεδονίας, και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε